avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Activitate monicazavoianu68

Activitate monicazavoianu68

Buna ziua,
Supun atenției dvs următoarea speță:
Suntem o societate comercială – S.A. cu capital integral al Unității Administrativ Teritorială, ce este înfințată prin deciza Prefecturii și organizată pe Legea nr.31/ 1990 și ce iși desfășoară activitate pe OG nr.26/2013 privind întărirea disciplinei financiare la nivelul unor operatori economici la care statul sau unităţile administrativ-teritoriale sunt acţionari unici ori majoritari sau deţin direct ori indirect o participaţie majoritară și organele de conducere sunt numite potrivit OUG nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice.
De asemenea Curtea de Conturi verifică modul în care entitatea administrază patrimoniul public și privat al U.A.T. și depunerea situațiilor financiare se face cu încadrarea în categoria entităților de interes public. Menționăm că societatea nu este autoritate contractantă în sensul legii nr.98/2016 - privind achiziţiile publice.
Un agent economic ne-a propus închirierea unui teren.
Precizăm că societatea are în concesiune mai multe terenuri de la UAT pe care le folosește conform obiectului de activitate acela de închirieri și subînchirieri.
La cele mentionate mai sus precizăm că se solicită o chirie de 7 ori mai mare față de redevența platita de la stat, și anume:
- La o suprafață concesionată de la UAT , de 20691 mp în anul 2019 am plătit o redeventă anuală de 62715 lei iar pentru terenul ce urmează a fi închiriat de la persoana juridică în suprafață de 7350mp se dorește o chirie de 428.000 lei fără tva.
Având în vedere cele menționate vă rugăm să analizați dacă este legală și oportună închirierea unui teren de la o persoană juridică de drept privat .

Multumesc
buna ziua,supun atentiei dvs următoarea spetă :
lucrez in cadrul unei societati comerciale cu capital de stat, ce are ca principal obiect de activitate inchirierei si subinchiriere bunurilor propietate publica. Pe fondul pandemiei de covid-19, tot mai multi comercianti au solicitat suspendarea contractelor si scutirea la plata chiriei.
avand in vedere ca administram bunurile publice pe baza unor contracte de concesiune, pentru care datoram redeventa, va rog sa imi spuneti ce parghii juridice si daca pot sa acord o scutire la plata. multumesc