avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Activitate Zincuta

Activitate Zincuta

Am lucrat 21 ani si zece luni intr-un atelier de optica(de stat),nu particular,sociatatea apartinand de Ministerului Sanatatii , perioada 1981-2002 doar optica primara cu lentile din sticla .utilajele folosite au fost masini de slefuit manuale cu zgomot ridicat,clesti pentru cioplirea sticlei ,vidia taiere sticla.
.Intrebarea este daca pentru aceasta perioada , pot primi Grupa 2 de munca ! Am solicitat de la fosta intreprindere Centrofarm -Oficiul Farmaceutic adeverinta pentru a o duce la casa de pensii in vederea completarii dosarului si stabilirea bazei de calcul de iesire la pensie anticipata la 57 ani,am primit adeverinta cu Grupa 3( subliniat),am intrebat apoi telefonic la biroul resurse umane- personal si acestia au spus ca" Nu ma incadrez "decat pentru Grupa 3 .
in aceasta situatie doresc sa actionez in instanta aceasta intreprindere pentru ca in conditiile de lucru cu praf de sticla ,zgomot marit de la polizoare timp indelungat ,consider ca ma incadrez SIGUR in grupa a 2-a ,este un drept de munca in conditii speciale ,decat cei din birourile societatii sau sectii cu medicamente la raft ambalate !
Vreau sa castig acest drept de grupa 2 pentru perioada lucrata!
Care ar fi pasii de urmat in vederea acestui scop?