Aditzza70 si Elis...tin sa va multumesc pt raspunsuri. Problema e ca am terminat doar dreptul, nu am mai dat examenul pt intrarea in barou pt ca am ales sa parasesc tara. Teoretic ar trebui sa duc diploma tradusa si recunoscuta si sa cer inscrierea in Registrul Practicantilor. Azi sunt demoralizata pt ca am citit un mesaj n care o persoana care e in aceeasi situatie ca a mea povestea ca ea a trebuit sa faca cerere la o facultate italiana de drept pt a-i fi recunoscuta diploma. I-au recunoscut doar 3 examene si a trebuit sa se inscrie in primul an.:O Eu am tras 4 ani...si nu am de gand sa mai trag 4....:stunned: Oricum nu ma dau batuta asa usor....
daca a mai trecut cineva prin asta.....help please!!!
Am terminat dreptul, am luat licenza cu brio...dar am ales sa nu continui si sa parasesc Romania. Sunt in Italia de 2 ani si am muncit ca colaborator la o agentie de imobiliare.
Problema e (poate norocul :">) ca am cunoscut un avocat care mi-a intins o mana (vroiam sa vad daca mi-ar placea domeniul) si asa am ajuns sa lucrez la un cabinet de avocatura. Recunosc ca "la negru", dar am ajuns sa "bat" toate tribunalele singura, sa vb si sa scriu bine ... incat am avut propunerea de a ramane definitiv la ei. Si acum vine dilema mea.... Aici se face mai intai practica de 2 ani, dupa care vine examenul. Din cate am inteles diploma mea e recunoscuta deci, as putea sa incep .... Ceea ce as vrea sa stiu e daca practica mi-ar fi recunoscuta in RO, sau asta ar insemna sa fiu obligata sa dau aici examenul? Multumesc anticipat.