avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Activitate dantim0606

Activitate dantim0606

Răspuns la discuția Contract Mansardare
Acesta este tot contractul, inca nu am primit nici un act aditional
Am primit o propunere de contract pentru mansardare, poate si altcineva sa se uite peste el si sa-mi spuna daca este in regula? Am omis adrese si datele personale ale persoanelor care vor executa lucrarea
CONTRACT DE EXECUTIE

1. PARTILE CONTRACTANTE
Incheiat intre

A. BUSE NICOLAE cu domociliul in si TERBANCEA MIRELA CORNELIA a
B. ASOCIATIA DE PROPRIETARI, cu sediul in , asociatie constituita in conformitate cu dispozitiile legale in materie, reprezentata prin presedinte MUNTEANU ION si administrator IACOB CRISTINA, in calitate de proprietar-beneficiar, s-a incheiat prezentul contract de executie

Cap. 1. OBIECTUL CONTRACTULUI

Art. 1. Asociatia de proprietari pune la dispozitia lui BUSE NICOLAE si TERBANCEA MIRELA CORNELIA la schimb terasa imobilului situat in , in vederea efectuarii lucrarilor de constructie de locuinte a terasei blocului si respectiv reapartamentarea apartamentelor nou edificate la finalizarea lucrarilor de construire, prin renumerotarea apartamentelor incepand de la parter si inclusiv apartamentele nou edificate.

Art. 1 bis. In schimbul acestei cedari din partea Asociatiei de proprietari, executantul se obliga sa execute urmatoarele lucrari pe cheltuiala sa:
- Acoperis din lemn, tigla, jgheaburi si burlane,
- Termoizolatie exterioara cu polistiren de 5 cm pana la nivelul solului inclusiv balcoanele
- Zugravit exterior blocul de la nivelul solului pana la mansarda
- Zugravit casa scarii, cu vopsea lavabila + soclu in vopsea in ulei
- Iluminat casa scarii cu senzori de miscare
- Schimbat conducte distributie apa rece si canalizare subsol
- Inlocuirea usilor de la intrare fata/spate cu usi din tamplarie PVC Al maro cu geam termopan
- Inlocuirea ferestrelor de pe paliere cu ferestre din timplarie PVC alb 3 canate cu pervaz exterior si interior
- Izolat cu polistiren peretii de pe casa scarii a apartamentelor de la parter
- Montat copertina la usa din spatele blocului blocului
- Montat bara de sprijin la treptele de la intrare
- Iluminat subsolul
- Gresie in holul de la intrare
- Inlocuit cutii postale si avizier
- Infintarea unui nou bransament de apa rece prin construirea unui camin exterior ( pentru sc.C)
- Ordinea efectuarii lucrarilor de catre firma va fi astfel aleasa incit sa nu afecteze confortul si asigurarea utilitatilor

Cap. 2. TERMEN DE EXECUTIE

Art. 2. Termen convenit de parti pentru realizarea acestor lucrari este de 12 (doisprezece) luni de la data obtinerii autorizatiei de construire.

Cap. 3. OBLIGATIILE PARTILOR

Art. 3. Asociatia de proprietari se obliga sa asigure acces liber persoanelor desemnate in vederea intocmirii proiectului de executie, cat si constructorului in vederea executarii constructiei, nestanjenind constructorul si asigurandu-i accesul la instalatia de apa si canalizare, instalatia de gaz, instalatia electrica, in casa scarilor, pe planseul cladirii si in subsolul acesteia,cu conditia ca la derularea lucrarilor in apartamente locatarii sa fie anuntati in scris cu o saptamina inainte de inceperea lucrarilor.
De asemenea, asociatia de proprietari se obliga sa nu stanjeneasca constructorul an activitatea sa prin blocarea cailor de acces prin orice alte mijloace.
Asociatia de proprietari cat si proprietarii apartamentelor din imobil se obliga sa fie de acord cu intabularea apartamentelor ce se vor construi la mansarda, proprietarii acestora devenind coindivizori pe partile comune ale imobilului iar actualii proprietari dobandind in indiviziune partile comune nou edificate,cu conditia ca noile apartamente sa aibă destinatia de spatii de locuit.

Art. 4. Asociatia de proprietari prin reprezentantul legal IACOB CRISTINA se obliga sa legelizeze notarial actul de cedare a cotelor parti din terasa blocului in termen de 30 zile de la realizarea documentatiei de reapartamentare

Art. 5.Executantul se obliga sa realizeze lucrarile de constructii in termenul prevazut fara a se aduce prejudicii proprietarilor de apartamente din imobil, iar in cazul producerii de pagube pentru proprietarii apartamentelor vechi existente, acestea se vor remedia de urgenta de catre executant si pe cheltuiala directa cu materialele necesare acestor lucrari,aducind la stadiul initial suprafetele afectate dar nu mai mult de 7 zile de la producerea pagubelor.
Pentru starea de discomfort care se va produce pe timpul lucrarilor, partile au convenit ca acestea se vor limita la cat este posibil astfel in cat orice incalcare abuziva va necesita repararea imediata si revenirea la situatia convenita mai sus.
Art.6 Executantul se obliga sa obtina toate autorizatiile si proiectele acestor lucrari (urbanism,autorizatie de construire,proiect de mansardare) toate aprobate conform legiilor in vigoare si sa execute mai intai lucrarile catre asociatie conform contractului si dupa aceea lucrarile de amenajare a mansardei
Art. 7 Executantul se obliga sa permita accesul unei comisii delegata de asociatia de propietari sa urmareasca evolutia lucrarilor.
Art.8 Executantul se obliga sa realizeze lucrari de calitate si sa garanteze pe beneficiar conform normelor in vigoare ,sa foloseasca material de calitate cu certificat de garantie.
Art.9 Executantul se obliga sa nu lase mizerie (deseuri de la lucrarile de constructii) in dreptul blocului pe parcusul lucrarilor,sa execute curatenia finala si amenajarea gradini.
Art.10 Executantul se obliga sa asigure dreptul de preemtiune locatarilor condomeniului la cumpararea noilor locuinte rezultate in urma mansardarii.
Art.11 Toate taxele si cheltuielile care deriva in urma realizarii acestor lucrari vor fi suportate de catre executant,inclusiv amenzile care se vor aplica in caz ca se incalca legea,referitor la lucrarea angajata,atit pe parcursul efectuarii lucrarii cat si ulterior in cazul in care nu corespunde legislatiei si disciplinei in constructii.
Lucrarile de reabilitare si reamenajare a blocului vor incepe dupa obtinerea proprietatii asupra terasei blocului.
In situatia in care in urma expertizei tehnice realizata de expertul autorizat se constata ca imobilul propus pentru mansardare nu corespunde normelor legale priviind rezistenta in constructii, angajamentele si obligatiile asumate in prezentul contract de catre parti isi pierd valabilitatea.

Cap. 4. REZILIEREA CONTRACTULUI

Art.12. In caz de reziliere a contractului partile inteleg sa datoreze daune interese astfel:
Asociatia de proprietari, respectiv proprietarii din imobil din vina dovedita a lor urmeaza sa achite celeilalte parti:
- Cheltuielile efectuate cu obtinerea avizelor prealabile inceperii constructiei,si a certificatului de urbanism
- Contravaloarea proiectelor de executie
- Contravaloarea lucrarilor executate pana la acea data
- De asemenea Asociatia de proprietari urmeaza sa suporte daune-interese reprezentand contravaloarea dezdaunarii persoanelor cu care au fost incheiate contracte in vederea edificarii de apartamente la nivelul mansardei
- In caz de reziliere a prezentului din vina Asociatiei de proprietari ca persoana juridica, dar si a fiecarui proprietar al apartamentelor vechi existente, se vor aplica masurile trecute la acest articol urmand ca cei care se vor opune lucrarilor si operatiunilor de reapartamentare si intabulare a noilor apartamente sa suporte personal aceste cheltuieli si totodata sa plateasca daune interese de 20.000 euro
Art.13. In cazul in care executantul nu va duce la bun sfarsit si in conditii de calitate lucrarile stipulate de prezentul contract, in termenul convenit de 12 luni de la obtinerea autorizatiei de construire acesta va plati asociatiei suma de 20.000 euro.
Cap. 5. Forta majora va exonera de la raspundere pe oricare dintre parti.

Cap. 6. LITIGII

Art.14. Eventualele litigii ce pot aparea in timpul derularii contractului se vor rezolva pe cale amiabila.

In caz ca o asemenea rezolvare nu se poate finaliza, litigiile sunt de competenta instantei de judecata.

Cap. 7. ALTE CLAUZE

Incheierea prezentului contract are la baza Hotararea Adunarii Generale a Proprietarilor din data de _____________, cat si acordul individual exprimat de fiecare proprietar, acord autentificat de notar public.
Prezentul contract se va autentifica prin grija partilor. Redactat azi ………..in doua exemplare cate unul pentru fiecare parte.



Executant Asociatia de proprietari,