avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Activitate infolegalis

Activitate infolegalis

Cum se dovedeste calitatea de actionar atunci cand vrei sa vinzi actiunile detinute, dar cupoanele in forma materiala s-au pierdut, iar titularul lor apare in registrul actionarilor.
Care este solutia pentru indeplinirea formalitatilor impuse de ONRC?
Multumesc!
În ce condiții poate acționarul majoritar 68% al unui S.A. să decidă vânzarea bunurilor imobile aflate în proprietatea societății?
Ce lege reglementează acest aspect?
Mulțumesc!
Am nevoie de câteva informații despre mijlocul de investiții (contractul) de tip SPV (special purpose vehicle), vehicul special de investiții, sub aspectul reglementării sale, utilitate concretă, exemple, precum și recomandarea unui avocat ce are expertiză în așa ceva.
Mulțumesc anticipat!
E vorba despre un contract de concesiune incheiat in 2004 intre primarie si o persoana fizica, iar acum respectivul doreste sa cumpere terenul concesionat, avand in vedere ca a edificat o constructie inscrisa in CF pe acel teren, iar conform HCL si a practicii Consiliului Local, poate sa cumpere terenul. In toata aceasta perioada el sustine ca a realizat diverse investitii care au sporit valoarea si utilitatea terenului (a adus umplutura de piatra si balast etc), investii care acum la momentul vanzarii sa-i fie recunoscute, ele profitând vânzătorului, adica primăriei. Exista si un raport de evaluare ce mentioneaza pretul terenului si costul total al presupuselor investitii realizate.
Exista temei legal pentru recunoasterea acestor investitii si implicit sa fie scazut pretul de vanzare?