Multumesc pentru raspuns. Dat fiind faptul ca exista o stare de urgenta data de presedintele tarii, am auzit ca nu e corect sa se intample asta mai ales dupa ce a afirmat dansul. In mod legal, da , e corect.. dar inca exista virusul. Eu din ce traiesc? Ce bani primesc? Multumesc frumos!
Buna ziua. " Incetarea raportului de munca incepand cu data de 24.03.2020 potrivit Art.31 Alin.3 Codul Muncii (Legea 53/2003 - cu modificarile si completarile ulterioare)."
Buna ziua! In data de 03.02.2020 m-am angajat la SC ALTEX ROMANIA SRL. Mi s-a facut un contract pe perioada nedeterminata avand functia de CASIER. In data de 25.03.2020 am fost chemata sa semnez decizia de incetare a contractului individual de munca, dat fiind faptul ca in contract este specificata perioada de proba de 90 de zile. Am primit un mesaj de la directorul magazinului cum ca : " Din cauza inchiderii magazinelor, pe perioada pandemiei de coronavirus, nu mai avem de lucru si pentru angajatii in perioada de proba nu se vor mai prelungi contractele de munca. Asta e situatia in acest moment." Dupa ce am semnat decizia de incetare a contractului am aflat ca din 9 angajati cu mai putin de 3 luni lucrate, unul singur a fost pastrat din motivul "cifrele conteaza". Acel coleg este agent de vanzari pe raion, si mai are 2 colegi pe raionul sau. Ca si casiere am fost 4 la numar. Pe doua dintre ele ne-a dat afara. Am fost impartiti in mici grupuri in asa fel incat sa nu ne intersectam si sa nu ne imbolnavim de la acest virus. Doar ca, acum cand pe fiecare tura exista O SINGURA CASIERA in tot magazinul, daca se intampla ceva, cine incaseaza? Colegul de pe raion care a fost pastrat? Atat el cat si eu ne-am facut targetul, chiar daca exista o diferenta destul de mare intre targetul meu si al lui, evident. Intrebarea mea este : aveau dreptul sa ma dea afara in situatia de fata, in aceasta stare de urgenta/carantina? Am uitat sa mentionez ca, domnul Dan Ostahie a anuntat public ca nici un angajat Altex nu va fi dat afara, ca mai apoi sa anunte ca vom fi in somaj tehnic. Aparent, dupa cateva zile sunt data afara din companie ca si cum nici nu ar fi declarat asa ceva. Am primit doua acte : Notificare privind incetarea contractului si Decizia de incetare a contractului. Ambele se pot contesta in termen de 30/45 de zile calendaristice. Multumesc frumos!