avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1256 soluții astăzi
Forum Activitate pcocev

Activitate pcocev

Buna ziua,
Ordonanta Militara nr. 3/24.03.2020 prevede la art. 1 lit. d) o excepție de la interdicția de circulație a persoanelor, formulată astfel : "deplasarea din motive justificate, precum ingrijirea/insotirea copilului, asistenta persoanelor varstnice, bolnave sau cu dizabilitati ori deces al unui membru de familie".
In modelul nou de declarație pe proprie raspundere lansat ieri de autoritati apare o mentiune care spune ca se vor bifa situatiile aplicabile, "nefiind permise deplasari realizate invocand alte motive decat cele prevazute in Ordonanta Militara 3/2020".
Va rog sa-mi spuneti cum ar trebui interpretat dpdv juridic termenul "precum" de mai sus (in opinia mea de nespecialist, enumerarea nu este limitativa/exhaustiva, ci exemplificativa - expresii sinonime ale lui "precum" fiind "cum ar fi, de pilda, de exemplu".
Este intemeiata interpretarea celor care au creat formularul de declaratie, in sensul excluderii de catre textul ordonantei militare asa cum este formulata, cu "precum", a oricaror altor motive justificate ? In concret, imi pun problema daca ma pot deplasa la autoritatea competenta pentru inmatricularea unui autovehicul in aceasta perioada.
Multumesc., o zi buna tuturor!