avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Activitate garcon

Activitate garcon

Răspuns la discuția spor doctorat 2012
Dacă legea prevede acelaşi nivel de salarizare pentru funcţii similare, cu atât mai mult se va aplica principiul în cazul a două funcţii identice.
Tanjiani a scris:

1. Da, daca persoana in cauza a fost angajata prin concurs conform art. 30 din codul muncii si anexa 12 din H.G. nr. 281/1993, iar conditiile pentru ocuparea acestuia erau de genul studii superioare de lunga durata absolvite cu diploma de licenta fara sa se specifice vreun domeniu sau specializare...


Multumesc. Atunci asta e clar. Prin prisma studiilor necesare, angajarea e legala.


2.Daca spuneti ca este sef la serviciul personal si sunteti o unitate din administratia publica locala, persoana ar trebui sa aiba functia de sef serviciu/birou, verificati statul de functii aprobat al institutiei dvs. ca sa vedeti care este nivelul de salarizare pentru aceasta functie de conducere, respectiv daca componenta de executie este de inspector de specialitate II (S) prevazuta la pozitia 3 din anexa nr. IIb din O.G. nr. 10/2008.


In statul de functii - unde nu se prevede nivelul salarizarii ori anexa aplicabila - functia este intr-adevar inspector de specialitate II - sef serviciu.
Din p.d.v. al directoarei problema apare acolo ca - prin prisma salarizarii - incadrarea persoanei pe functie (functie care exista ca atare in statul de functii) se fundamenteaza pe anexa V/1b, care insa nu este pentru angajatii ce desfasoara activitate de personal, ci numai pentru cei din domeniile "CONTABILITATE, FINANCIAR, APROVIZIONARE, INVESTIŢII". Inseamna deci ca persoana a fost angajata / incadrata gresit?

Mentionez ca este vorba de o unitate bugetara aflata IN SUBORDINEA administratiei publice locale.
top dan a scris:

In primul rind trebuie vazut daca enumerarea functiilor de care faceti vorbire este exemplificativa sau limitativa.


Multumesc pt. opinia Dvs.
Titlul anexei V/1b este “FUNCŢII DE EXECUŢIE DIN ALTE UNITÃŢI BUGETARE DE SUBORDONARE CENTRALÃ, PRECUM ªI DIN COMPARTIMENTELE DE CONTABILITATE, FINANCIAR, APROVIZIONARE, INVESTIŢII DIN ACTIVITÃŢILE CUPRINSE ÎN ANEXELE IV/1 - IV/11 ªI DIN UNITÃŢILE DE ÎNVÃŢÃMÂNT”
Problema e ca noi nu suntem nici de subordonare centrala, iar persoana in cauza nu desfasoara activitate de contabilitate, financiar, aprovizionare, investitii.
Sunt de putin timp consilier juridic intr-o institutie publica de subordonare locala, iar directoarea mea - si ea recent numita in functie - mi-a solicitat un punct de vedere pe urmatoarea problema:

Seful serviciului de personal din cadrul unitatii noastre a fost angajat in institutie acum cca. 8 luni, pe postul de inspector de specialitate - resurse umane, studii sup. grad prof. II. Functia lui din grila se afla, in reglementarea actuala, in anexa V/1b din O.G. 10/2008. Directoarea ma intreaba daca a fost legala aceasta angajare, avand in vedere ca (a) persoana in cauza a absolvit... geologia si (b) in titlul acestei anexe se spune ca functiile din cuprinsul ei se refera la compartimentele de "contabilitate, financiar, aprovizionare, investitii", nu insa si la serviciile de personal-resurse umane. (Enumerarea era valabila si in actul normativ aplicabil la momentul incheierii CIM cu noul angajat).

Legat de aceasta, va rog sa imi dati un sfat / raspuns privitor la urmatoarele aspecte:

1) A fost legala angajarea?

2) Daca nu a fost legala angajarea:
pe ce post din functiile aratate in anexele la OG 10/2008 se poate angaja seful de serviciu personal, caci eu - la o prima privire - nu am gasit nicaieri vreo functie cat de cat "compatibila"?
Care sunt consecintele incheierii nelegale a CIM? Cum trebuie procedat fata de angajatul in cauza (inceteaza CIM de drept? in ce temei? sau pur si simplu se transfera pe postul corect? Dar un alt post de aceasta factura nici nu exista la aceasta data in schema de personal...)

Nu prea stiu incotro sa o apuc cu problema asta...

Putin pe langa subiect:
Imi poate spune si mie cineva, va rog, care e diferenta intre grade profesionale si trepte profesionale?