Buna ziua,
sunt in urmatoarea situatie, am doi copii din 2 casnicii anterioare, o fiica de 15 ani, si un fiu de 8.
In momentul de fata sunt casatorita cu un cetatean danez, cu care am locuit pana in prezent in Romania (si eu si copiii).
Am de la tatii copiilor declaratii notariale sa calatoresc in strainatate pe perioada maxima de 3 ani.
Pentru baietel (ca problema este despre el) aceasta declaratie este valabila pana in iulie 2021.
In contextul pandemiei de covid-19, avand posibilitatea de a lucra de acasa pentru o perioada nelimitata si tinand cont ca scolile sunt inchise, am decis sa plecam pt aproximativ 2 luni in Danemarca, pana lucrurile se mai linistesc putin (speram).
Am luat hotararea pt siguranta copiilor si a mea, de buna credinta, deoarece in caz ca ceva se intampla, sistemul sanitar din Dk nu se compara cu cel din Ro, plus ca aici avem posibilitatea de a locui intr-o casa cu gradina si nu intr-un apt de bloc.
Am anuntat tatal baietelului in momentul in care am aterizat in Danemarca, i-am explicat de ce am plecat, pt ce perioada etc
I-am spus inclusiv de ce nu l-am anuntat inainte, de teama ca nu ma va lasa sa plec cu el.
Ideea e ca si fiind in tara, nu locuim in acelasi oras (noi si tatal), ci la 70 km unii de ceilalti, el isi exercita dreptul la vizita o data sau de 2 ori pe luna, iar in perioada starii de urgenta oricum nu-l putea lua la domiciliul sau.
Si acum intrebarea mea la dvs este, ce pot pati in situatia data, pt ca el ma ameninta cu politia, ca ma da in judecata pt rapire si alte aberatii.
Va multumesc pt orice raspuns.