avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Activitate Masid

Activitate Masid

Răspuns la discuția CPI Garaj
Înseamna cá este un abuz ce m-a fript la buzunar de ceva ani buni si când am întrebat a zis raspicat ca asa este legea.Sa fie clar ca vorbim de minim 50 de lei lunar numai pentru garaj si asta într-o luna fara reparatii sau cheltuieli aditionale,probabil ar trebui sá má mut in garaj :)

latka a scris:

Nici boxa, nici garajul nu sunt spatii de locuit, deci nu au cum fi adăugate la suprafața utila, pentru calculul CPI. E un abuz în asociația unde se intimpla asa ceva.

Răspuns la discuția CPI Garaj

Probabil mai exista un alt articol care a lasat loc de interpretare altfel nu imi explic de ce sunt asa de taiosi cand vine vorba de asta,scrie clar suprafata utila!Va multumesc pentru raspuns.
latka a scris:

Art. 2 din legea 196/2018

In sensul prezentei legi, termenii si expresiile de mai jos au urmatoarele semnificatii:
....................
l)cota-parte indiviza - cota-parte de proprietate comuna fortata, exprimata procentual, care ii revine fiecarui proprietar individual si este calculata ca raportul dintre suprafata utila a proprietatii individuale si suma suprafetelor utile ale tuturor proprietatilor individuale din condominiu. Suma cotelor-parti indivize trebuie sa fie egala cu 100%; in caz contrar, acestea trebuie recalculate prin grija presedintelui asociatiei de proprietari, conform suprafetelor utile;
................

Garajul nu intra la suprafata utila a proprietatii.

Răspuns la discuția CPI Garaj
Ma bucur ca nu sunt singurul care a patit asta,ce este cel mai ciudat este faptul ca sunt apartamente in bloc care platesc intretinere cat platesc eu pentru garaj lucru care mi se pare absurd!Probabil voi apela la un avocat cu toate ca nici nu stiu ce fel de litigiu este incadrat,multumesc!

Dr.Virgil Dan Amza a scris:

Locuinta are rolul de a mentine viata, garajul, nu ! Asadar, chiar daca se numesc tot cota parte indiviza, trebuie facuta o diferentiere intre aceste doua tipuri de suprafete. Am intalnit o astfel de speta iar oamenii nu s-au inteles. Si-au propus sa apeleze la o instanta. Nu stiu ce au mai facut ulterior ! Asadar, daca nu exista intelegere, apelati la verdictul instantelor. Din pacate aici legea este confuza pentru oamenii neacomodati cu textele de lege.

Discuție CPI Garaj
Buna ziua,sunt locatarul unui bloc de apartamente si detin un garaj la subsol pentru care platesc CPI la intretinere la fel ca si apartamentul,2,8 +2.Mentionez ;garajul nu are acces cu liftul,nu avem apa si nu se face curatenie si are doar 3 becuri ,in schimb orice reparatie pe scara,pierderi apa,curent hidrofor plus reparatii ,intretinere lift ,curatenie si acoperis le platesc de doua ori cea ce mi se pare absurd,stiu ca exista acea lege stupida dar chiar nu se poate face nimic sa reglementeze acest lucru?Va multumesc .