Am avut un accident, in urma caruia pt a evita coleziunea cisternei conduse de mine cu al alt autovehicul care venea din contra sens si nu respecta banda, am iesit de pe partea carosabila si m-am rasturnat. Celalalt conducator auto nu a ramas la locul accidentului. Am reusit sa va vad ca era o dupa cu alba cu prelata gri. Din fericire, am avut doar cateva lovituri.
Organul de politie prezent la fata locului, a intuit ca de fapt, eu am fost de vina si din neatentia mea, am parasit partea carosabila si de fapt nu exista o alta masina pe care am evitat-o.
Din pacate in zona respectiva nu sunt camere, fiind drum comunal. A vizualizat dansul camerele de la primaria localitatii, spunadu-mi ca pe raza localitatii respective nu se vede nici un autovehicul care sa coincida descrierii mele. Dar din acel drum comunal sun mai multe posibilitati de iesire catre alte localitati.
Daca mi se intampla ceva mai grav, se pare ca mortul era de vina, dansul spunadu-mi ca mai bine intram in coleziune cu cisterna incarcata cu combustibil si asa nu mai avea cum sa plece celalalt de la locul accidentului. Nu a luat in considerare nimic din ce i-am spus, iar inafara de masuratori si vizualizarea camerelor de la primarie, nu a facut nimic, a stat pur si simplu in masina in loc sa mearga sa vada si camerele de la celelalte iesiri.
Il pot actiona pentru neglijenta in serviciu sau pe baza altui temei legal?