Buna ziua!
Nu stiu daca are vreo relevanta d.p.d.v. legal, dar toata situatia a fost filmata. Nu cred ca agentul constatator stia ca este filmat.
Astazi mi-a fost suspendat permisul de conducere 30 zile pe motivul ca am efectuat o manevra de depasire intr-o zona ce interzice aceasta actiune.
Eu am sustinut contrariul. Cand m-a intrebat daca vreau sa fac mentiuni, i-am zic ca am urmatoarele: ,,Agentul constatator nu a avut vizibilitate asupra punctului de tranzitie dintre zona cu depasirea permisa si cea cu depasirea interzisa, acesta aflandu-se dupa o curba cu vizibilitate redusa si in acelasi timp dupa varful unui deal." (stiu exact textul deoarece l-am notat cat timp asteptam redactarea PVC)
Agentul a refuzat in repetate randuri sa treaca la rubrica ,,Alte mentiuni" ceea ce i-am spus.
Apoi a refuzat sa imi inmaneze PVC deoarece il voi primi acasa. L-am intrebat ce sens are sa mi-l trimita acasa daca poate sa mi-l inmaneze direct. A raspuns ca aceasta este procedura.
Mentionez ca nu mi-au fost cerute actele autovehiculului in care ma aflam, ci doar buletinul si permisul de conducere; agentul a intocmit PVC fara a avea la indemana certificatul de inmatriculare al autovehiculului.
1. Exista motive pentru a contesta acest PVC?
2. Exista motiv si vreo metoda legala prin care sa acuz acest agent? Va intreb deoarece sunt gata sa angajez avocat si ca cheltuiesc oricat este nevoie pentru a preveni astfel de comportament. Daca m-a oprit pe mine pe nedrept, cel mai probabil ii opreste si pe altii. Si faptul ca dupa ce m-a oprit nu mi-a cerut din prima actele, ci a vrut ,,sa stam de vorba, sa discutam actiunile mele" ma face sa cred ca acest agent este unul dintre aceia care umbla dupa atentii. Acest lucru, bineinteles, nu-l pot demonstra; dar este motivul pentru care as merge pe acest drum, chiar daca reprezinta o pierdere financiara si de timp pentru mine.
Va multumesc anticipat pentru timpul si ajutorul acordat!