Mulțumesc mult pentru răspunsuri.
Nu a existat un preaviz, tatăl meu a fost trimis pur și simplu acasă, să aștepte documentele, timp în care nu i s-a spus ce se va întâmpla. Am înțeles că angajatorul a recunoscut el însuși la telefon că din cauza stării de urgență dorește să ia această decizie. Și că a găsit o 'portiță', ca să scape de responsabilități.
Din păcate, tatăl meu fiind rămas și fără serviciu nu are posibilitatea de a ataca în instanță această decizie, și cred că acesta este și motivul pentru care angajatorul nici măcar nu a avut o problemă în a se comporta în acest fel.
Se poate face totuși o sesizare la o altă instituție de tipul inspecția muncii?
Mulțumesc încă o dată pentru răspunsuri.
Tatăl meu a fost angajat timp de 9 luni ca muncitor la un depozit din București. Angajatorul a fost o companie de recrutare.
Acum, din cauza stării de urgență, angajatorul a decis că nu va mai avea resurse financiare pentru a plăti salariile, prin urmare a realizat încetarea contractului de muncă prin desființarea postului.
Tatăl meu nu a primit niciun fel de ajutor financiar sau compensație, doar salariul la zi pentru zilele muncite.
Este aceasta o măsură legală și care sunt drepturile/opțiunile tatălui meu în această situație?
Mulțumesc mult pentru orice răspuns sau idee sau îndrumare.