avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Activitate PopescuDaria

Activitate PopescuDaria

Buna ziua! Detin un spatiu comercial, iar chiriasul si-a suspendat activitatea (de servire si consum a bauturilor/ cafenea) ca urmare a Ordonantei militare nr. 1/18.03.2020. Am urmatoarele nelamuriri:

1.Chiriasul este obligat sa plateasca in continuare chiria, chiar si in conditiile in care nu mai foloseste spatiul comercial (activitatea fiindu-i afectata de ordonanta mentionata)?
2. In cazul in care acesta obtine un CSU, poate solicita amanarea platii chiriei?
3. Poate sa invoce forta majora, in conditiile in care nu am primit nicio notificare pana acum? (activitate suspendata de la 18.03.2020, astazi fiind 08.04.2020). Ce se intampla in cazul acesta? Va fi in continuare obligata sa plateasca chiria?

Contractul stipuleaza ca ' Un eveniment de forta majora va suspenda prezentul contract si va exonera partile de obligatiile contractuale'
si
'Partea care invoca evenimentul de forta majora, va notifica celeilalte parti, in termen de 5 zile de la aparitia acestuia si in maxim 15 zile sa inainteze documentele ce atesta cazul de forta majora. In cazul in care cazul de forta majora nu este notificat in termenii si conditiile prevazute, partea care o invoca va fi responsabila de daunele celeilalte parti".

Va multumesc anticipat!