avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Activitate AdelinaRacz

Activitate AdelinaRacz

Răspuns la discuția Evacuarea din chirie
Mentionez ca eu astazi i-am platit o parte din facturi. M-ai am o parte de platit. Facturile sunt pe luna martie,deci nu au încă data scadenta.. Doar una este de gaz pe luna februarie. Cauta motive sa nu prelungească contractul. In situatia data,nu pot să mă mut cu copii. Va multumesc pentru raspuns.

gi-jane2 a scris:

cred ca trebuie sa aveti in contract prevazut .
dvs daca aveti intentia sa prelungiti, trebuie ca inainte de expirare sa ii notifcati proprietarului intentia de a prelungi.. el va poate notifica tot din vreme ca nu are intentia sa prelungeasca,
Cf contractului daca inceteaza la 21 aprilie, de atunci ar trebui sa va mutati, altfel se cheama ca stati fara titlu, va notifica sa eliberati in 5 zile si va cere evacuarea dvs in instanta pt lipsa de titlu, procedura mai rapida.
avand in vedere contextul actual, cand nu se mai poate ajunge la instanta decat in cazuri urgente- cazuri penale, ordonante presedentiale etc, practic, nu o sa va poata da afara,
incercati sa va intelegeti cu proprietarul, daca nu.. nu aveti ceva face, ramaneti pana gasiti altceva.

Răspuns la discuția Evacuarea din chirie
Dacă contractul expira pe data de 21 aprilie trebuie să îmi dea un termen scris sa părăsesc locuinta ,nu?

gi-jane2 a scris:

Nu, nu are cum sa va dea afara, nu va lasati intimidata.
Daca nu vrea sa prelungeasca contractul, va trebui sa va mutati.
cautati din vreme altceva.

Răspuns la discuția Evacuarea din chirie
Stau in Sfântu Gheorghe, orașul este mic...de 2 zile nu gasesc nici un anunt cu garsoniera de închiriat. Agențiile imobiliare sunt închise.
Buna ziua. Ma confrunt cu o problema foarte grava pentru mine. Sunt o mamă care își creste copii singura. In urma violenței in familie ,eu si copii avem un ordin de protecție.
Stăm în chirie. In 21 aprilie ne scade contractul. Proprietarul m-a amenințat că ma va da afara din cauza ca am întârziat cu plata facturilor aferente lunii martie ,care trebuiau plătite pe data de 1 aprilie. Facturile inca nu au depasit data de scadență. Mentionez ca am întârziat 7 zile din cauza ca nu mi-am primit banii de la munca. Eu acum sunt disperată,cu doi copii mici, 3 ani si unul 10 ani...unde voi merge in plina pandemie.
Va rog sa imi spuneti, are dreptul să mă dea afara?