avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Activitate MrJack

Activitate MrJack

Răspuns la discuția AV. pt Prescriere datorii


Dapix a scris:

Prescripția poate fi întreruptă, și trebuie verificat acest aspect.
Termenul de depunere a contestației la executare este de 15 zile de la data la care ați aflat de executarea silita. După acest termen nu mai puteți face nimic, iar prescripția se consideră întreruptă, începe un nou termen de 3 ani.

Se poate face adrese la executori sa îmi trimită somație, acte de executare la adresa și sa contest in 15 zile de la comunicare deoarece eu nu am primit nimic pentru ca nu am / nu locuiesc la domiciliu.

Prescriptia nu este întreruptă, am verificat.
In urma cu cativa ani, am luat niste credite de nevoi personale de la OTP Bank si UniCredit. Creditele au fost luate fara ipoteca si fara girant, in baza fluturasului de servici.
Dupa aproximativ un an, am ramas fara servici si nu am mai putut plati nimic. Intre timp am plecat in Anglia (unde locuiesc si acum de peste 5 ani), si nu am mai platit nimic la banci din 2012-2013 si nu am avut contact cu bancile deloc.

Am descoperit in urma unei cautari pe google, faptul ca sunt executat silit in Romania din cauza acelor credite. Nu detin absolut nimic pe numele meu in Romania: nu am casa, teren, masina, bani sau alte bunuri.
Citind diferite forumuri si diferite legi, am inteles ca un credit de nevoi personale se poate prescrie dupa 3 ani de la data scadentei. Creditele au fost considerate scadente in 2013, iar acum suntem in 2020. Intre 2013 si prezent, nu am platit nici un leu nimanui si nu am avut legatura cu bancile sau executori, eu fiind in Anglia.

Caut un avocat din SV sa ma ajute cu tot ce trebuie sa invoc termenul de prescriptie pt aceste doua credite fara ca eu sa fiu in tara? Pot oferii mai multe detalii în privat.

Multumesc!