Din cate am studiat
-Saliva si acidul din stomac ucid virusii la greu. Altfel am fi morti de 10.000 ori pezi..Chiar acuma am citit ca , acest COVID-19, nu se pot transmite prin alimente
[ link extern ]
-Coronavirus se transmite prin aer,si se agata de celule, din cauza greutatii intra in celula. (el este ca o celula, pt. ca este trimis in "plic" , intr-o membrana, sa fenteze sistemul imunitar - tipic pt. orice virus adevarat - hepatita, HIV,etc). EL NU se transmite usor de la animale la om., din cauza ca e prea usor. la fel ca si la gripa aviara ca de ex: intra f. usor in celulele pasarilor, insa e prea usor (virusul in memebra sa "antiradar") incat sa sparga celulele umane pt. a putea sa le infecteze. Insa se nasc milioane de virusi. E suficient ca unul sa fie mai greu, si el va infecta celula umana si isi va trimite copia la distanta. asta e "mutatia genetica" de care vorbesc savantii , nu muteaza nimic cand intra in tine, e mutant deja, e mai gras, si din cauza gravitatiei intra in celula de care s-a limit/agatat.
Coronavirus infecteaza celulele din gat, nu saliva, prinde o celula si sta acolo , in aer. Este f. mic si pluteste, si infecteza celule aleator.