avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Activitate gabriel1581

Activitate gabriel1581



latka a scris:


O alta problema legala (din pct. de vedere al legii 196/2018) este ca aceasta lucrare trebuie aprobata in Adunarea Generala a asociatiei si trebuie sa obtina acordul al minim doua treimi dintre proprietari. Altfel pauza.



Va multumesc pentru specificarea legii (196/2018) .. Am gasit articolul ( 51 ) in cauza. Mentionez de asemenea ca sunt presedintele asociatiei de proprietari.

Legat de chestiile de GDPR nu vreau sa intru in niciun fel de dezbatere. O sa ma interesez la o firma specializata care sunt conditiile de retentie a datelor
Buna ziua,
Am cateva dubii relative la montarea de camere de supraveghere pe proprietatea comuna. Mentionez ca locuiesc intr-un bloc si as dori instalarea unui astfel de sistem care sa supravegheze zona exterioara ( deci fata blocului ) iar camerele sa fie fizic montate pe proprietatea comuna a blocului unde locuim. Am mai gasit cateva discutii in acest sens dar se pierdeau in amanunte legate de etica si tot felul de filozofii . Pe mine ma intereseaza obiectual ( legal ) care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez ( si daca se poate referinta catre documentul/alineatul ce reglementeaza fiecare pas ) . Am sa dau un exemplu :
1) Obtinere acord proprietari ( aici e nevoie de unanimitate sau majoritate ? )
2) contactare firma licentiata in acest sens
3) afisare intr-un loc vizibil ( gen usa blocului ) a unui mesaj in care sa se specifice ca zona este supravegheata )

Apoi odata lamurite aceste aspecte mai am cateva intrebari adiacente:

- este valabila filmarea pentru eventuale reclamatii la politie/primarie ( gen in fata blocului se aduna des persoane care beau bere iar spatiul public nu este bar sau daca nu consuma bauturi alcoolice , lasa varii mizerii pentru ca la parterul blocului se afla o alimentara de unde isi cumpara chips & tigari & suc , a caror ambalaje le arunca evident in fata blocului )
- dorim sa stocam datele si sa avem access la istoric ( gen un NVR cu acces comun ) pentru ca altfel nu ar avea sens un sistem de supraveghere. Cum anume putem stoca( legal ) date ? Ce conditii de securitate / legale trebuie sa intrunim ?
Inteleg ideea / frustarea ... doar ca avocatii nu pot face mai mult decat sa zica ca e discutabil ... daca formulau : " exceptia ii priveste EXCLUSIV pe producatorii agricoli si ... " .. dar ei au pus acolo IN PRINCIPAL .. ceea ce nu ne exclude ( neaparat sic! ) pe noi... beleaua e ca amenda e mare si nu prea merita riscul

cret76 a scris:

Adică stam asa și nu facem nimic ne lăsăm călcați în picioare de o lege pe care o intelege fiecare cum vor și grădinile noastre baltă? Atunci ne meritam România, unii pe alții. Dacă nici măcar avocații cei care înțeleg legile și le pot desluși nu ne susțin și ajuta.

Pai se poate merge ...dar fiecare merge pe barba lui fiindca depinde cum interpreteaza un agent constatator

cret76 a scris:

Deci se poate merge? As dori un da sau nu.
Mulțumesc

Adevarul e ca m-am resemnat cu idea ca nu ma pot deplasa chit ca e un abuz grosolan ... dar daca continuam thread-ul si vorbim de abordari "dogmatice" permiteti-mi sa va expun de ce e stupid modul asta de a gandi: care va sa zica daca am un teren cu acte in regula si ma deplasez cu masina pana acolo cresc riscul de contaminare... mai sa fie ! Eu contaminez care ma sui in masina si cobor pe proprietatea mea sau toți care stau la cioace în grădinile din fața blocurilor sau care plimba cate un animal toată ziua ( vad o groaza de lume cu câini vagabonzi cate nu au văzut lesa in viata lor si taraie saracele animale după ei )??? Sunt adeptul logicii dar in cazul asta imi scapa .. cum infestez eu pe cineva din mașina? Sau de pe terenul meu unde nu intră altcineva? Problema e ca in momentul asta e mare nevoie de bani la buget și ce alt mod mai bun de a face rost decat sa dai niste ordonante foarte interpretabile si sa le pui i mana unor "agenti constatatori binevoitori"?
Am inteles si pare rezonabil ceea ce spuneti . Va multumesc pentru raspuns
Buna ziua,
As avea o serie de intrebari legate de exceptia interzicerii deplasarilor prevazuta in ordonanta nr 3 , art 1 punctul h) si anume:
"deplasarea pentru realizarea de activități agricole;"
Din formularea asta generica inteleg ca daca am un teren pe care desfasor activitati agricole ( livada sau/si gradina ) , as avea voie sa ma deplasez acolo in vederea efectuarii lucrarilor aferente.
Acum nelamurirea mea: ministrul de interne a dat zilele trecute o declaratie prin care a specificat ca se pot deplasa in scopuri agricole DOAR cei care au ca unica ( sau principala ) sursa de venit rezultatul respectivelor lucrari .
Acum o sa insir seria de intrebari care ma nedumeresc:

1) Unde anume scrie ca trebuie sa am ca unica ( sau principala ) sursa de venit munca agricola ?

2) Daca suntem amendat ( dpmv abuziv ) cum anume pot contesta amenda?

2) Eu am un teren pe care am o gradina si o mica livada ( 15 pomi - meri, ciresi etc ) . Daca nu efectuez lucrarile necesare ( irigat , stropit , sapat etc ) e destul de evident ca nu o sa mai am niciun rod . Chit ca nu e o sursa de venit in sine ( produc exclusiv pentru mine ) cum ar putea cineva sa imi interzica dreptul de la a-mi exploata propriul teren ? Imi acopera cineva pierderile ? ( adica faptul ca o sa trebuiasca sa cumpar chestiile pe care de altfel le-as scoate din pamant )

3) mai circula pe net un Q/A in care se prezinta cazul meu dar DENATURAT . Contextul ar fi : "Sunt din Bucuresti si am un teren la cateva sute de kilometri pe care vrea sa efectuez lucrari agricole (stropit etc) Am voie?" Respuns: "Nu . Ordonanta e menita sa reduca riscul .... ". In fine raspunsul contine formularea de carton prin care se prezinta again & again rolul ordonantei. Acum sa va explic de ce am zis DENATURAT : in mai toate cazurile cine are un teren pe care cultiva lucruri o sa aiba pe raza judetului din care face parte ( maxim cativa zeci de kilometri ) altfel nu are sens sa faci agricultura la nivel mic pentru ca te-ar omori logistica ( transportul devine dificil daca trebuie sa faci sute de kilometri ) . In alte cuvinte asta inseamna ca cine se deplaseaza face 30 - 60 minute maxim in general ( in cazul meu sunt 20 -25 ) pentru a ajunge la proprietate. Cine are un teren ( mic pentru ca il lucreaza singur ) si il are la sute de kilometri , mai mult ca sigur nu face agricultura . Ce vreau eu sa emfazez aici e ca textul e deliberat exagerat pentru a justifica interzicerea deplasarii . Acum intrebarea : daca terenul e la 20-30 km de domiciliu ( deci distanta scurta ), prezint actele de proprietate si declar ca realizez lucrari agricole tot nu am voie sa ma deplasez ?