avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Activitate Senamiu

Activitate Senamiu

Răspuns la discuția Concediere in aceasta perioada
Postul nu s a desfiintat si nici nu v a fi desfiintat sunt ibvatate 2 colege sa mi tina locul prin rotatie. Eram operator introducere,validare date si avea si atributiuni de casier si multe alte. Lucrand la o firma de colectarea gunoiului singura persoana de la birou care incasa toata ziua.

Cornel Vasile a scris:

Aceasta este practica.. inainte de a vi se comunica decizia de concediere ,vi se comunica instiintarea de preaviz.

Daca vorbim despre concediere pentru desfiintarea postului , trebuie sa indeplineasca doua conditii de fond: cauza concedierii sa constea in desfiintarea efectivă a postului şi să aibă o cauză reală şi serioasă.
Neindeplinirea uneia dintre aceste doua conditii poate duce la nulitatea deciziei.

Asa cum am mentionat anterior, din momentul comunicarii deciziei de concediere , aveti la dispozitie 45 de zile pentru a depune contestatie la Tribunalul in raza caruia domiciliati.

Răspuns la discuția Concediere in aceasta perioada
In notificare mi se aduce la cunostinta ca incepan cu data de 13.04.2020 voi intra in preaviz sau co daca mai am zile de efectuat deorece postul pe care il ocup este desfiintat si nu are un alt post sa mi ofere pentru pregatirea mea. Voi primi sonaj.
Art 65 legea 53/2003
In schimb o pensionara ramas la servici cu atributiuni asemanatoare.

Am primit o notificare in care sunt anuntata ca incepand cu data de 13.04.2020 voi intra in preaviz deoarece nu mai au nevoie de serviciile mele ca au desfiintat postul. Ii pot da in judecata. Mentionez ca este firma privata.