avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi
Forum Activitate Dap1194

Activitate Dap1194

Prima somatie a executorului a fost contestata, insa nu in termenul de 15 zile, din motive personale care nu au fost luate in considerare in instanta. Actiunea de apel a fost inaintata abia dupa cele 15 zile si se afla pe rol.
Acum a venit o a doua somatie, care implica executarea partii din apartament cuvenite mamei si care a fost lasata noua prin donatie.
Are aceasta somatie vreo implicare asupra restului partilor, cuvenite de drept noua, ca urmare a succesiunii dupa tatal meu?
Poate executorul sa execute si aceste parti?
Multumesc anticipat!

gi-jane2 a scris:

Acum, i-a venit executare silita pe apartamentul mostenit, chiar daca mama are deja poprire pe salariu.


ce i-a venit mai exact si de la cine ?
Daca e vb de o somatie de la un executor judecatoresc, aveti termen ( mama) 15 zile sa contestati executarea in instanta pt a invoca implinirea termenului de prescrriptie, sa ceara desfiintarea executarii.
nu se va intampla nimic cu casa.
Creditorul nu poate promova o actiune revocatorie a donatiei dupa atata timp.

Creditul nu a mai fost platit din august 2009, actul de donatie a fost facut in noiembrie 2009
O situatie coplicata.....poate pot afla ceva informatii....
In urma cu 12 ani, parintii mei au facut 2 credite pentru un apartament. Tatal meu, a scos un credit ipotecar, mama un credit de nevoi personale.
Tatal meu a decedat in urma cu 10 ani, creditul lui imobiliar fiind acoperit de asigurarea de viata, iar noi, eu si sora mea am mostenit partea tatalui. Bunurile s-au imparit in 16 parti, din care mie imi revine 3/16, surorii mele la fel.
Mama, dupa moartea tatalui, a facut un act de donatie prin care renunta la partile mostenite de ea, in favoarea noastra.
Creditul mamei de nevoi personale nu a mai putut fi platit din cauze personale, dupa moartea tatalui.
Acum, i-a venit executare silita pe apartamentul mostenit, chiar daca mama are deja poprire pe salariu.
Intrebarile mele sunt:
1. Se poate face o executare silita, ea fiind luata ca proprietara de drept chiar daca mama a facut actul de donatie imediat dupa moartea tatalui meu?
2. Din bunurile tatalui meu ne revin si mie, si surorii mele o parte, separat de actul de donatie al mamei, la care nu dorim niciuna sa renuntam contra unei sume de bani, cu care probabil vom fi dezpagubite in eventuala executare a imobilului mostenit. Au dreptul de a ne obliga legal sa renuntam la partile mostenite de noi?
3. Daca in instanta, actul de donatie se anuleaza, nu avem totusi, eu si sora mea un cuvant de spus impotriva executarii silite al imobilului, noua revenindu-ne totusi o mica parte?

Multumesc anticipat!