avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Activitate Marius Iosif

Activitate Marius Iosif

Daca nu exista o limita incepand de la care un venit nedeclarat nu constituie evaziune fiscala, statul si Anaful te poate inchide pentru nedeclararea unor impozite pe venituri de la un leu si pana la cateva sute lei. ? Sunt deja condamnati mii de romani pentru datorii infime de la cativa lei pana la cateva sute de lei. Reamintim ca suntem singura tara care nu avem limita la evaziunea fiscala. Teoretic pana la 8 ani de inchisoare pentru impozite de 1 leu si cateva sute de lei. Deci daca am un castig anul trecut de 10 lei trebuie sa-l declar si sa mi se calculeze 10 la suta si sa platesc impozit de un leu. Daca nu risc 8 ani de puscarie. Incredibil in ce tara traim. Ce oameni. Ce tara.
Stim ca ANAF recomanda persoanelor fizice fara venituri sa depuna declaratia unica pentru a fi asigurati in sistmul de sanatate si anume acea contributie de 1248 de lei. Pai daca are 1248 de lei inseamna ca are venituri, daca are venituri si nu plateste acel impozit pe venit de 10 % pentru acei 1248 de lei, inseamna ca n-a declarat venitul, deci a facut evaziune fiscala. Deci nu risca cei fara venituri sa fie incadrati la 2-8 ani de inchisoare din moment ce acei bani au venit de undeva si nu i-au declarat. Ceva de noaptea mintii. Mi se pare ca omul se denunta singur si risca puscarie pentru ca n-a declarat 1248 de lei. Intre 2 si 8 ani. Incredibil ce tara, domnle.
Exista posibilitatea ca pe acest site sa se gaseasca agenti oculti ai FISCULUI care sa verifice persoanele care vin aici cu diverse probleme, ca mai apoi sa le identifice dupa ip, urmand ulterior sa-i amendeze sau sa-i puna la diverse plati. ?. Pentru ca intr-adevar oamenii vin aicea cu probleme. Ce parere aveti de acest gand in ceas de seara.
Uite ca moderatorii au schimbat titlul. Inseamna ca e doar pe perioada starii de urgenta. Pai daca perioada starii de urgenta expira pe 14 mai de ce mai bagi scutiri de taxe, daca ele se pot plati pana in 24 mai, deci mai ai timp cam o saptamana. ASTA INSEAMNA SA TRAIESTI INTR-UN STAT MAFIOT. Oameni care doar se fac ca lucreaza.
Facilitățile fiscale sunt reprezentate de datorarea unor taxe reduse pe veniturile obținute. Taxe care sunt reținute și plătite efectiv de către angajator. Mai precis, facilitățile fiscale suspendate sunt:
SCUTIREA de impozit pe venit pentru:
veniturile din salarii pentru persoanele fizice din domeniul construcțiilor;
veniturile din salarii pentru activitățile sezoniere din domeniul turistic și al alimentației publice ale persoanelor fizice;
veniturile din salarii pentru crearea de programe pentru calculator ale persoanelor fizice;
veniturile din salarii pentru cercetare-dezvoltare și inovare ale persoanelor fizice;
veniturile din salarii, ACTIVITĂȚI INDEPENDENTE, drepturi de proprietate intelectuală, activități agricole, silvicultură și piscicultură, pensii ale persoanelor fizice cu handicap grav sau accentuat.
scutirea de contribuția la sănătate pentru persoanele fizice din domeniul construcțiilor;
contribuția redusă pentru pensii pentru persoanele fizice din domeniul construcțiilor.
Sursa: Romania TV.
Buna ziua. Potrivit OUG 48/2020 sunt scutiti de plata impozitului pe venit cei care realizeaza venituri din activitati independente etc. Avand in vedere ca veniturile (sporadice) din adsense intra in activitati independente, mi-ar placea sa stiu daca in acest caz mai trebuie platit impozitul pe venit prin declaratia unica. Ce parere aveti ? Reamintesc ca anul acest in contextul covid 19 sunt scutiti la plata impozitului pe venit si alte categorii de persoane fizice.