avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Activitate Mona M.

Activitate Mona M.

Buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu lamurirea unei probleme.
Am incheiat un contract cu o firma pentru vanzarea unor echipamente si executarea de lucrari la sediul firmei respective.
Plata a fost convenita a fi impartita in trei procente:30 % avans,care a fost achitat inaintea inceperii lucrarilor si 30%,respectiv 40% pe baza semnarii unui contract aditional,plata urmand sa se faca intr-un cont de garantie de buna executie, astfel:30%,care au fost achitati la montarea echipamentelor,suma care ne-a fost deblocata pe baza semnarii de catre beneficiarul lucrarii a acceptului de plata si 40%,care urma sa fie achitat la finalul lucrarii,in urma semnarii de catre beneficiar a procesului verbal,fapt ce releva ca lucrarea a fost incheiata si nu exista alte reclamatii din partea clientului.
Mentionez ca procesul verbal a fost semnat si stampilat de beneficiar.
Suma ce reprezinta cei 40% nu au fost achitati nici pana azi,contractul fiind incheiat de aprox 3 ani,firma sustinand ca nu vrea sa dea acceptul de deblocare a banilor pt faptul ca ar fi existat nereguli la executia lucrarii.
Intrebarea mea este:
Pot sa recuprez intr-un anumit mod acea suma daca nu am acordul beneficiarului lucrarii de deblocare a sumei din contul de garantie de buna executie?

Multumesc anticipat.