Buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu lamurirea unei probleme.
Am incheiat un contract cu o firma pentru vanzarea unor echipamente si executarea de lucrari la sediul firmei respective.
Plata a fost convenita a fi impartita in trei procente:30 % avans,care a fost achitat inaintea inceperii lucrarilor si 30%,respectiv 40% pe baza semnarii unui contract aditional,plata urmand sa se faca intr-un cont de garantie de buna executie, astfel:30%,care au fost achitati la montarea echipamentelor,suma care ne-a fost deblocata pe baza semnarii de catre beneficiarul lucrarii a acceptului de plata si 40%,care urma sa fie achitat la finalul lucrarii,in urma semnarii de catre beneficiar a procesului verbal,fapt ce releva ca lucrarea a fost incheiata si nu exista alte reclamatii din partea clientului.
Mentionez ca procesul verbal a fost semnat si stampilat de beneficiar.
Suma ce reprezinta cei 40% nu au fost achitati nici pana azi,contractul fiind incheiat de aprox 3 ani,firma sustinand ca nu vrea sa dea acceptul de deblocare a banilor pt faptul ca ar fi existat nereguli la executia lucrarii.
Intrebarea mea este:
Pot sa recuprez intr-un anumit mod acea suma daca nu am acordul beneficiarului lucrarii de deblocare a sumei din contul de garantie de buna executie?