avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Activitate radu,garcia

Activitate radu,garcia

Răspuns la discuția Este sau nu culpa comuna?
Respectivul se pare ca nu s-a îndreptat catre asiguratorul meu.

latka a scris:

Dar asigurătorul dvs. ce spune? Dacă ați făcut amiabilă in care fiecare și-a recunoscut vina, asta înseamnă că și asigurătorul dvs. trebuie sa plătească jumătate din paguba celuilalt.



Buna ziua,

Am fost implicat intr-un accident ,care neoficial a fost declarant de catre politie ca si culpa comuna. Spun neoficial pentru ca organul constatator ne-a mai dat o sansa sa transam amiabil speta, neinregistrand official tamponare. Ulterior am facut amiabila.
Problema este ca asiguratorul nu recunoaste ca fiind culpa comuna, sustinand ca asiguratul lor nu a incalcat legea si nu se face responsabil partial de producerea evenimentului.

Descriere eveniment:
Coordonate GPS 45.662252, 25.581468 (Brasov)
Evenimentul sa produs deplasandu-ma din directia Strada Lunga , pe Strada Campului ( drum scundar - sens dublu) , in directia strada de Mijloc( drum principal cu sens unic)
Ajungand la intersectie cu strada de mijloc am oprit in punctul de vizibilitate maxima , iesind cca 50 cm in Banda 3. Mentionez ca aveam semnul “Stop”
Strada de mijloc are trei benzi de deplasare.
Dorind sa imi continui deplasarea pe banda 3, in directia de mers spre strada stadionului ( sens unic pe strada de mijloc), m-am asigurat ca din partea dreapta de pe banda 3 sa nu vina nimic.
Banda fiind libera m-am pus in miscare, moment in care un autoturism , circuland pe banda 2 de pe strada de mijloc ( obligatoriu inainte / banda separata de banda 3 cu line continua) a facut stanga sa intre pe strada campului ( drum secundar) de pe de mijloc( drum principal), peste linie continua si taind curba a intrat in partea stanga fata a masinii pe care o conduceam.
In urma coleziunii autorurisumul meu a suferit pagube la bara fata partea stanga cat si la proiectorul stanga. Autoturismul celalat a suferit zgarieturi minore la portiera stanga spate.
Nu contest ca aflandu-ma in miscare ma fac vinovat de producerea evenimentului , neacordare de prioritate.
Ce nu inteleg , si aici vine intrebarea, celalat conducator auto nu se face vinovat de producerea evenimentului nerespectand obligatia inainte a benzii de circulatie pe care se afla si taierea benxii continue facand stanga? Este exonerate de vina lui partial doar pentru ca se afla pe drum cu prioritate?

Va multumesc,