avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Activitate SimonaCP

Activitate SimonaCP

Buna ziua. Din noiembrie pana in prezent am stat in chirie. Contract incheiat totusi pe 1 an de zile. Se mentioneaza ca trebuia sa anunt proprietarul cu 15 zile inainte de a parasi locuinta. Din cauze financiare nu mai pot sta acolo si am anuntat’o abia cu 5 zile inainte de a parasi locuinta. Apartamentul este in starea in care a fost prefat, in schimb ei au gasit nod in papura , ca e covorul murdar, ca e mucegai pe un perete (lucruri discutate inainte cu ei). Am prefat azi cheia si atat. Mi s’a zis ca il vor de pe iubitul meu in judecata pt ca ei trb sa faca curatenie profesional in apartament si trb sa platesc eu. Plus ca mi s’a spus ca vor sa le platesc chiria pana la terminarea contractului. Ei contractul l’au facut pe 800 de lei si garantia tot 800, desi noi am achitat mereu 1100 de lei. Ei daca nu declara ca am parasit de azi apartamentul, eu sint nevoita sa le platesc lor chiria in continuare? Ideea e ca din cate m’am interesat, daca sunt daune in ap sau trb platita intretinerea (ar fi in jur de 400-500 de lei (pe luna martie si aprilie). Acestea se achita din garantia pe care am dat’o si restul de bani ce raman, vor ramane la ei, eu nu ii mai recuperez; pt ca nu i’am anuntat in termenul de 15 zile.
Ce pot face eu in cazul acesta? Nu mi se pare absolut deloc ok sa ii platesc chiria pana in noiembrie, avand in vedere ca eu de azi nu mai locuiesc acolo. Unde ma pot adresa ca sa semnalez acest fapt? Si nici sa trebuiasca sa platesc sa isi faca ei ce vor prin casa separat, si sa raman si fara cei 1100 de lei. Proprietarul mi’a spus ca i se pare in regula apartamentul “in mare” , si ca ne va da in judecata din “principiu”. Ca el mai are cateva apartamente si la fel a facut si pt ca pers respectiva nu s’a prezentat a castigat 3800 de lei. Iubitul meu (pe al carui nume este contractul facut) nu este in tara momentan si nici nu atim cand ar veni exact.