avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Activitate Aida2019

Activitate Aida2019

Răspuns la discuția DEPASIRE NIVEL ZGOMOT TERASA
S-a discutat evident cu acesta, nu il interesează, ignora complet. Ce este mai frustrant este ca daca altcineva face ceva zgomot (am avut în vecin care a lucrat ceva în apartamentul de langa el) s-a dus repede sa il reclame (omul lucra în intervalul impus de lege, în fine ...). Ce ma intereseaza este daca: exista în legea privind liniștea și ordinea publica un articol care sa facă referire la nivelul de zgomot admis pe terase în zone de locuit deschide, nu în interiorul spatiului de locuit. Adică dacă eu am o terasa și fac liniște (pt ca bunul simt ma obliga sa nu fie nevoit vecinul sa asculte ce ascult eu) vecinul aflat langa mine nu ar trebui (măcar obligat dpdv legal, ca din bun simt clar nu) sa facă la fel? Exista un astfel de articol? Adică sa vina și sa măsoare nivel de zgomot la mine pe terasa? Nu în locuita efectiv. Multumesc anticipat!
Buna ziua,
De curând lângă noi s-a mutat un vecin care si-a construit o anexa (terasa lemn) la aproximativ 40 de cm de gardul nostru și cu burlanele pe terenul nostru. Toate bune, am închis ochii deși nu ne-am dat acordul, însă s-a apucat sa pună muzica la boxe în aceasta terasa. Din interiorul casei noastre se aude undeva la 35-38 db cu geamurile inchis, problema este ca nu ne putem nicium bucura de terasă, se aude mult mai rău evident. Am discutat cu el, nu il interesează, este la fel ca cei care au senzația ca daca lor le place un tip de muzica trebuie sa oblige și pe ceilalți sa o facă, educația romanilor, asta este. Exista o prevedere care sa ma ajute în acest aspect, sau pur și simplu trebuie sa ma închid în casa în asa fel încât sa nu se mai auda asa de tare? Mulțumesc