avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Activitate marcel12345

Activitate marcel12345

Multumesc frumos pentru raspuns, e mai clar acum.
Nu spune nicaieri ca esti obligat sa-ti iei tot concediul in anul ala, efectuezi cat apuci, dar daca ramai cu 10 zile?

Daca esti exceptie, e normal sa ramai fara jumate de zile?

Din ce citesc in alineatul 2, tot ce nu ti-ai luat, ai dreptul timp de 18 luni sa-ti iei, corect?
Buna,
Am si eu o nelamurire legata de :
[ link extern ]

Art. 146, al (2) In cazul in care salariatul, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau partial, concediul de odihna anual la care avea dreptul in anul calendaristic respectiv, cu acordul persoanei in cauza, angajatorul este obligat sa acorde concediul de odihna neefectuat intr-o perioada de 18 luni incepand cu anul urmator celui in care s-a nascut dreptul la concediul de odihna anual.

Are voie angajatorul prin regulamentul de ordine interioara sa schimbe dreptul de zile de concediu ale angajatilor?

De exemplu daca eu am lucrat in anul 2020, si la capatul anului am 10 zile libere, inteleg ca zilele libere le primesc in functie de cum lucrez, adica in fiecare luna primesc 1,5 zi de concediu (sau asa ceva, nu stiu exact legea)

Daca am 10 zile de concediu inseamna ca dreptul la ele le-a primit bazat pe munca ultimelor 5 luni, deci prima zi de concediu am primit-o in luna august, apoi septemebrie si asa mai departe.

Asta inseamna ca cele 10 zile libere imi sunt valabile 18 luni (prima zi incepand din august, si ultima zi incepand din decembrie), este corect?

Adica august 2020 -> ianuarie 2022 ?

Intreb asta, deoarece in regulamentul de ordine interioara de la o companie, ca sa faca oamenii sa-si ia concediu, s-a spus ca ni se transfera maxim 5 zile de concediu ne-efectuate de la un an la altul, iar restul zilelor se pierd.

Ce se intampla cu obligatia angajatorului de 18 luni in cazul asta? Este legal sa impui acest lucru prin regulamentul de ordine interioara?