avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1104 soluții astăzi
Forum Activitate MitrusB

Activitate MitrusB

Tocmai am verificat c.i.m. si sunt prevăzute urmatoarele:
- perioada de proba 120 zile calendaristice
- perioada de preaviz în cazul concedieri este de 20 zile lucrătoare
-pe durata sau la sfârșitul perioadei de proba , contractul individual de munca poate înceta exclusiv printr-o notificare scrisă, fără preaviz, la inițiativa oricăreia dintre părți, fără a fi necesară motivarea acesteia.
Este in regula sa ies din somaj tehnic pe data de 31.05 si contractul sa imi fie incetat cu 01.06?
Multumesc pentru raspuns! Cum pot avea acces la informatiile din contractul colectiv de munca? Cum pot solicita concret aceste compensatii ?
Ei nu au mentionat nicio compensatie , pur si simplu mi s-a spus ca mi se va trimite decizia de incetare pe care ar trebui sa o semnez de luare la cunostinta, De altfel, s-au folosit si de faptul ca as fi in perioada de proba de 3 luni (contractul actual fiind semnat la data de 01 Februarie si contractul poate inceta la solicitarea uneia dintre parti (in cazul acesta fiind vorba despre angajator).
In conditiile in care nu vorbim despre neperformanta consider ca nu este corect sa se foloseasca de acea perioada de proba, Influenteaza cumva ecuatia?

Nu mi s-a comunicat. Mi s-a transmis doar ca fac restructurări și postul meu nu va mai exista.
Cornel Vasile a scris:

Cu articol se doreste incetarea c.i.m. ?

Buna ziua,
Se da urmatoare situatie : In luna Septembrie m-am angajat in calitate de Manager la compania P. Dupa o perioada de aproximativ 5 luni au intervenit ceva modificari la nivel de proiect, iar acesta a fost absorbit de compania A (liderul grupului de firme din care facea parte si P).
La momentul respectiv, managerul HR cu care am sustinut initial interviul, precum si directorul companiei V(parte a grupului de firme) mi-au propus preluarea unui alt proiect in cadrul companiei V , pastrandu-mi titulatura. Astfel, la data de 1 Februarie am semnat un alt contract in care era stipulata perioada de proba de 3 luni.
In ultima saptamana a lunii Martie mi s-a "recomandat" sa optez pentru varianta concediului de insotire copil pe perioada inchiderii scolilor, aceasta fiind succedata de concediul tehnic in care ma aflu la momentul actual.
Astazi , 19.05, m-au anuntat prin videoconferinta de faptul ca trebuie sa ma reorientez profesional, sa imi caut un alt job pentru ca imi vor inceta contractul de munca.
Intrebarea mea este : cat de legala este procedura lor in conditiile in care sunt anuntata cu 12 zile inainte si timpul pentru a aplica la un alt job + sustinere interviuri ar depasi , cu siguranta, cele 12 zile.
As avea dreptul la o masura compensatorie (ex : 1 salariu intreg )?
Ce drepturi am eu ca si angajat in situatia de fata?