avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Activitate GeorgianIo

Activitate GeorgianIo

Răspuns la discuția Drepturi proprietate casa
Ei nu au semnat nici un act niciodata. Ei ar vrea ca in caz de neintelegeri cu celelalte surori sa le dea lor ceva bani si sa ramana ei in casa. In alta parte nu au unde se duce. In caz de nu se ajunge la o intelegere intre ei amiabila sau la judecata care ar fi urmarile?

Geanina DRIAN a scris:

Orice fel de acte se pot face cu acordul părților. Dar socrii Dvs. ar trebui să știe dacă și ce acte au semnat.
Da, casa va fi moștenită de toți copiii proprietarilor.
Dacă unul dintre copii (socri) au adus îmbunătățiri/investiții, pot cere contravaloarea la partaj, dar faptul că a locuit acolo toată viața nu îi dă vreun drept de moștenire/proprietate mai special.

Socrii mei stau in casa părinților socrului,el mai are încă 3 surori. Socrul meu sta acolo de când se știe,celelalte surori plecând când sau măritat. Mama socrului meu încă traieste dar e foarte bătrână. Socrii mei au adus foarte multe îmbunătățiri casei. Acum ei sau decis ca doresc sa faca actele pe casa pe numele lor,dar bătrână nu este de acord,spune că dupa ce moare sa se descurce si sa se împace cu celelalte surori. A angajat un avocat sa vada ce este de facut,acest avocat a aflat ,nu stiu cum,ca sunt niste acte care spun că defapt socrii mai stau in acea casa in chirie si îmbunătățirile aduse casei sunt in schimbul sa nu mai plateasca chiria. Cum se pot face astfel de acte? Sa fie implicată și bătrână? Nu ar fi normal ca la casa sa aibe toti dreptul? Multumesc