Domnule Iulian Manea, va multumesc foarte mult pentru raspuns si timpul acordat. Mi-ati fost de un mare ajutor. daca se poate, as mai avea o nelamurire, va rog. Dupa cum am inteles conform articolului 6, daca meditatorul are PFA, atunci eu nu as fi responsabil pentru plata impozitului la venitul obtinut de acesta; rezulta, per a contrario, ca atunci cand voi plati eu prin PFA meu, pentru sumele incasate de meditator, acesta nu mai are obligatia ulterioara de a plati impozit pentru aceleasi sume? Inca o data va multumesc!
Buna ziua, caut o solutie legala din punct de vedere fiscal pentru urmatoarea speta:
Eu ca si PFA primesc o suma provenita din meditatii online (detin site).
Lunar trebuie sa virez sumele datorate profesorilor, persoana fizica neautorizata, care a facut cont pe site si a prestat servicii online, in interiorul siteului.
Transferul bancar catre acea persoana este o dovada de cheltuieli pentru PFA conform codului fiscal in caz de verificare?
Daca solutia de mai sus nu este posibila atunci un contract de colaborare cu profesorii rezolva situatia? Daca da datorez statului 10% din suma trimisa lunar si completarea formularului D100?
Buna ziua, sunt in procesul de a infiinta o firma care are ca domeniu de actvitate mediul online. Practic siteul infiintat va putea oferi posibilitatea de meditatii online intre profesori si elevi contracost. Intrebarea mea este legata de politica de confidentialitate si posibilitatea utilizarii siteului de catre persoane sub 18 ani. Daca o astfel de persoana isi va crea cont, este nevoie de o declaratie din partea parintelui prin care sa aprobe acest lucru? Care ar fi Codul CAEN pentru o astfel de platforma? Ma gandesc la 6202. Multumesc