Mi se pare mult prea mult sa actionez in instanta persoana respectiva, procesul ar putea dura mult mai mult decat perioada de debransare care e pana pe 15 septembrie sau poate chiar mai devreme (din ce mi-a zis instalatorul anul trecut pe unde a mai lucrat el, dupa 15 august nu mai dadeau aviz favorabil).
Din ce am cautat pe Google (rezultate de pe replica de constanta, parca am gasit si cuget, diverse site-uri de stiri cu specific local), amenda ar fi in jur de 500-1000 de lei si e data de politia locala. Si doar daca cumva RADET-ul vine si se uita la intretinere pe timp de iarna si vede consum 0 pe apartamentul meu sau ma reclama cineva. Administratorul mi-a zis la fel de amenda, ca ar fi undeva la 1000 de lei.
Intrebarea ce ramane este daca RADET-ul sau politia locala au dreptul sa ma oblige sa ma rebransez?
Asociatia a fost anuntata, dar nu in scris, am pus insa afise la avizier sa ma scuze pentru neplacerile create in afara orelor de liniste. Avand in vedere ca majoritatea renovarilor le fac eu personal, si numarul de ore lucrate pe zi (17 - 20:30 maxim, foarte rar 09 - 13 si 17- 20:30 in aceeasi zi) nu am cum sa estimez durata renovarilor.
Tocmai ce mi-am cumparat un apartament nou si vreau sa ma debransez de la RADET. Motivele sunt destul de evidente, factura mare la incalzire pe timp de iarna, probleme cu apa calda, reparatii si avarii cand iti e lumea mai draga.
Situatia este in felul urmator : Am deja tevile de gaz trase in apartament, la aragaz, plus inca o "legatura" libera ce a fost pregatita pentru centrala, dar proprietarul vechi nu a urmat procesul de debransare (motivul invocat a fost ca nu a mai avut timp sa se debranseze, pana cand se incheiau cererile de debransare). Singura conditie impusa de RADET in care nu ma incadrez este cea cu vecinii de pe orizontala si verticala. Am vorbit cu administratorul asociatiei de proprietari si mi-a zis ca nu o sa obtin niciodata semnatura de la unul din cei patru vecini de la care am nevoie de acord, si mi-a zis sa ma debransez unilateral. M-am intalnit din intamplare cu vecinul ce sta perete in perete cu ea (are si el centrala termica), si s-a lovit de aceeasi problema, persoana respectiva nu vrea de nici o culoare sa isi dea acordul.
Cateva intrebari legate de situatia de fata:
1. Cat este amenda?
2. Daca platesc amenda, scap de RADET? Sau cumva sunt obligat sa refac legaturile la sistemul de incalzire central din Constanta?
P.S. Am incercat sa vorbesc cu persoana respectiva, dar din punctul ei de vedere eu nu am voie sa renovez apartamentul, pentru ca fac galagie (desi de cand m-am apucat de lucrari, lucrez in fiecare zi de la 17 la 20-20:30 maxim), si sa las apartamentul asa cum l-am cumparat, ce sa mai vorbesc de semnatura, nici nu am mai intrebat.