avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Activitate ciprian2020

Activitate ciprian2020

Răspuns la discuția program vizita minor
Multumesc!

In ceea ce priveste obligatiile mele financiare, avand in vedere ca pensia alimentara stabilita de instanta mi se retrage din cardul de salariu lunar , am obligatia sa merg la solicitarea mamei pentru diverse cumparaturi( pentru copil) in programul de vizita sau sa particip in mod egal la cadourile pe care le achizitioneaza pentru copil cu diverse ocazii? .
Buna ziua,
Am un copil dintr-o relatie de acum 10 ani , iar prin hotarare judecatoreasca am obtinut un program de vizita in al doilea si ultimul weekend din luna, cu posibilitatea de a scoate minorul la plimbare. Date fiind conditiile in care eu si mama copilului nu am avut o viata comuna mai mare decat 3 luni, aceasta a gasit prin orice mijloace motive pentru a nu avea acces exclusiv la copil, si a nu iesi cu copilul in afara locatiei unde locuieste timp de 5-6 ani, unul din motive fiind ca sufera de diverse boli alergice sau digesitve, ulterior, portofoliul certificatelor medicale atestand o gama diversificatat de afectiuni, boli pentru care exista certificate medicale. In urma unei actiuni pe care am intreprins-o cu cativa ani in urma, situatia s-a imbunatatit in sensul ca la vizita copilul iese cu mine dar doar insotit de mama sau unul din bunici, refuzand sa iasa doar impreuna cu mine. Nu am o relatie normala cu copilul meu care nu imi spune tata si nu pot dezvolta o relatie cu el cata vreme la vizite eu sunt doar un supraveghetor, mama facand programul de iesire in oras de fiecare data si practicand iesirea in aer liber ca si cum ar fi obligatia mea sa o accept, cumparaturile si alte activitati pe care le hotaraste de una singura, pe percursul acestor intalniri copilul nu ineractioneaza cu mine decat accidental. Copilului nici nu am idreznit sa ii propun vreodata o iesire, pentru a nu ii crea probleme, prin urmare eu sunt convins ca copilul este educat sa nu accepte sa iasa fara mama sau bunic. Nu mi s-a adresat cu apelativul "Tata" pana acum, desi are 11 ani.
Intrebarea mea este: programul de vizita este dreptul meu de a efectua aceste vizite in oricare din zilele celor doua weekenduri din luna intr-un interval inclus in intervalul orar mentionat in hotarare , in functie de ce disponibilitate am, sau este o obligatie care impune prezenta de la 9 la 18 in fiecare din cele doua zile de sambata si doua duminici la program? Este normal sa accept aceasta situatie in care mama copilului este omniprezenta la vizite indiferent unde se desfasoara acestea, sau se poate face ceva pentru a rezolva acest aspect? Cum pot clarifica situatia, avand in vedere ca eu am o familie iar ce se intampla pare a fi orice numai bunavointa nu?