avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Activitate Plouat2

Activitate Plouat2

Nu stiu sigur, dar cel mai probabil, nu.
Atunci unde trebuie să mă adresez? Am fost iarăși la fostul loc de muncă, mi-au adus dosarul, mi-au arătat foaie cu foaie și nu era nicăieri seria sau numărul cărții de muncă. Era doar un opis in care erau specificate lucrurile pe care mi le-au dat, printre care și cartea de muncă, dar fara sa specifice și seria și numărul acesteia.

Cornel Vasile a scris:

ITM-urile s-au infiintat legal in 2000 si nu detin informatii despre unitatile de stat sau arhiva acestora.

REVISAL-ul este folosit mai mult de la 01.08.2011 ....

Am un singur loc de munca anterior (pana sa pierd cartea de munca, dupa aceea am doar adeverinte) de unde a fost si emisa cartea de munca si anume CIL Pipera (actual PINUM) iar fetele de acolo au scos dosarul meu si nu au gasit nimic legat de cartea de munca (serie, numar etc.), tot ce au gasit a fost o lista cu documentele pe care mi le-au predat la lichidare printre care se afla si cartea de munca (dar fara sa specifice seria si numarul acesteia).
Mi-au eliberat o adeverinta in care specifica ca inlocuieste cartea de munca, dar cei de la Casa de Pensii au spus ca nu este de ajuns.
M-as duce la ITM sau oricare alta institutie care ar putea avea informatii despre cartea mea de munca... desi telefonic mi-au spus ca ei nu au asemenea informatii. Dar totusi informatiile despre angajari nu se tineau la ITM?

Adrian Dimitriu a scris:

trebuie sa va duceti la fiecare din locurile de munca anterioare si sa cereti copii certificate cu originalul ale actelor de munca. aveti de umblat. de ce n-ati facut acest lucru inca de cand ati pierdut Cartea de Munca?

Bună ziua!
Am depus dosarul de pensionare la Casa de pensii sector 2. A doua zi m-au sunat și mi-au cerut cartea de munca deși la depunerea dosarului am specificat că am pierdut-o. Mi-au spus sa o dau pierdută în Monitorul oficial dar le-am spus că nu am nicio copie. M-au trimis la fostul loc de muncă să cer acolo seria și numărul cărții. Din păcate nici aceștia nu au găsit seria și numărul. Am sunat la ITM iar aceștia mi-au răspuns că ei nu stochează informații despre cărțile de muncă (???).
Nu știu ce să mai fac, sunt disperată.
Vă rog să mă îndrumați cum sa procedez in continuare.