Buna ziua!
As dori sa depun actele pentru infiintare Pfa (instructor sportiv/arbitru, cu activitate desfasurata in spatiul pus la dispozitie de catre client), insa am probleme cu stabilirea sediului social. Mentionez ca nu detin proprietati, asa ca am la dispozitie urmatoarele solutii:
1. Sa declar un sediu pe apartamentul parintilor.
Problema: tatal meu este persoana cu handicap locomotor. Inteleg ca prin inregistrarea unei firme (de orice tip) pe adresa respectiva, el poate pierde pensia pentru handicap.
Intrebare: Exista solutii prin care pot sa evit acest scenariu? ex: o declaratie pe proprie raspundere cum ca proprietarul apartamentului (persoana cu handicap) nu obtine alte venituri de pe urma infiintarii acestui pfa? Pana la urma nu vorbim de un contract de inchiriere...
2. Sa declar un sediu pe apartamentul unor prieteni
Probleme: Pe una dintre camerele apartamentului mai este inregistrat un SRL (in domeniul IT, inactiv, din cate inteleg) iar proprietara apartamentului a nascut de curand si primeste acea indemnizatie pentru crestere a copilului.
Intrebari : Se pot inregistra mai multe firme/ pfa-uri pe aceeasi camera dintr-un apartament? Indemnizatia pentru cresterea copilului este pusa in pericol de inregistrarea unei firme pe apartamentul respectiv?
+Mai este nevoie de acordul locatarilor din bloc pentru infiintarea unui pfa, daca activitatea profesionala nu se desfasoara acolo?