avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Activitate Mirela Cristina

Activitate Mirela Cristina

Vă mulțumesc frumos!

Grama Cornel - Consultant fiscal a scris:

CAS nu s-a platit si nici nu se va plati nici in 2024 la veniituri din chirii,

Doar CASS se va plati 10% ca in 2023 la plafoanele de salarii minime de 6/12/24 salarii , pe langa impozit .
Daca aveti chirias firma , impozitul va fi retinut de aceasta din chiria lunara si il va plati in locul sotului la ANAF .
Se va depune declaratia unica de sotul dvs doar daca aveti venituri peste plafon pentru CASS .

Bună ziua! Vă rog să mă ajutați cu o problemă dacă se poate! Am auzit din diferite surse că după noul cod fiscal, pensionarii care au venituri din chirii au obligația de a plăti la stat și CAS (contribuția de asigurări sociale). Aș dori să aflu dacă este adevărat și dacă răspunsul este afirmativ, as vrea sa știu cu ce dată intra în vigoare.Menționez că este vorba despre soțul meu, care are o proprietate dată in chirie, este pensionat la limită de vârstă dar și lucrează la privat cu contract individual de muncă, unde plătește de asemenea CAS. Vă mulțumesc anticipat.
Mulțumesc frumos pentru răspuns, m-am documentat, dar problema cea mai gravă este cum pot anula acel acord semnat de către soțul meu, contractul lor de închiriere a fost încheiat pe 1 an, așa ne-au comunicat inițial, apoi l-au tot prelungit prin act adițional și au spus că nu mai au nevoie de acordul nostru și probabil așa o să funcționeze mulți ani de-acum încolo.

POPA GHEORGHE a scris:

Sunt aplicabile prevederile Legii nr.61/ 1991 republicata privind linistea si ordinea publica.
Gasiti legea aici: [ link extern ]
Vedeti art.2 pct.25-27
Gasiti informatii utile aici: www.avocatnet.ro/articol_535...

Bună ziua! Vă contactez cu rugămintea de a mă ajuta cu o problemă pe care nu stiu cum sa o rezolv. Locuiesc intr-un bloc de locuințe iar soțul meu si-a dat acordul unei firme pentru a-și deschide un punct de lucru intr-un apartament vecin cu noi, aceștia spunând că spațiul respectiv vă fi folosit doar ca birou și în care își va desfășura activitatea doar 2-3 persoane , 8 ore pe zi. După o perioadă ne-am trezit ca sunt de fapt 8-10 angajați iar 4-5 au ajuns să și locuiască acolo. Și de aici a început calvarul, chefuri, galagie, beții, muzică dată la maxim pana la 1-2 noaptea. Am contactat proprietarul,a spus că pe el nu îl interesează, el a predat locuinta prin contract de închiriere, sa ma descurc cu ei cum știu eu mai bine,și dacă mă deranjează să chem poliția. Am sesizat și asociația de locatari, raspunsul lor a fost să contactez proprietarul. În cazul de față, cum credeti că aș putea rezolva această problemă, cum aș putea anula acel acord de funcționare? Vă mulțumesc anticipat.