avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Activitate Flaviu06

Activitate Flaviu06

MihailZC a scris:

Nu, daca vine o factura pentru perioada cat ati fost proprietar, dumneavoastra ar trebui sa o achitati, pentru ca dumneavoastra ati beneficiat de utilitati la acel moment.
Chiar daca nu s-a specificat in contractul de vanzare, conducta aceea reprezinta un accesoriu al bunului principal, imobilul vandut. Acesta fiind vandut "cu acces la utilitati", consider ca ati transferat si dreptul de proprietate asupra tuturor partilor din reteaua care face posibil accesul la utilitati.
Cand ati stabilit pretul pentru imobil, l-ati stabilit avand in vedere faptul ca bransamentul este efectuat, luand in considerare si investitia dvs deja efectuata.
Este doar o parere,

Art. 546: Bunurile principale şi bunurile accesorii
(1) Bunul care a fost destinat, în mod stabil şi exclusiv, întrebuinţării economice a altui bun este accesoriu atât timp cât satisface această utilizare.
(2) Destinaţia comună poate să fie stabilită numai de proprietarul ambelor bunuri.
(3) Dacă nu se prevede altfel, bunul accesoriu urmează situaţia juridică a bunului principal, inclusiv în caz de înstrăinare sau de grevare a bunului principal.
[...]

Art. 1686
Întinderea obligaţiei de predare
(1) Obligaţia de a preda bunul se întinde şi la accesoriile sale, precum şi la tot ce este destinat folosinţei sale perpetue.
[...]

Va multumesc pentru raspuns.

Consideratiile dumneavostra par sa fie cat se poate de concludente. Intr-adevar nu a fost separata proprietatea de bransament in contract si nici nu am avut asta in vedere.
Indiferent ca a fost o greseala personala sau nu, am "sa dau Cezarului ce e al Cezaralui".

Cu stima,
Flaviu
MihailZC a scris:

Actualii proprietari ai imobilului care v-au platit un pret in care este inclusa si contravaloarea bransamentelor la utilitati.

Va multumesc pentru raspuns.
Au platit contravaloarea bransamentelor intradevar, dar investitia este a mea. Privind si din unghiul celalalt si pe aceeasi consideratie a dumnavoastra, daca acum ar veni o factura pierduta sau de reconciliere servicii din perioada in care am detinut proprietarea, ar trebui sa o dau lor sa o plateasca, pentru ca ei beneficiaza de serviciile respective.

As vrea sa mai specific ca in contractul de V-C al imobilului nu este specificat ca acea conducta, care nu este pe proprietatea imobilului, este automat transferata catre cumparatori. Eu am vandut imobilul cu acces la utilitati si toate dotarile.
Bună seara,

Am vândut un imobil la sfârșitul anului trecut.
La acel imobil, am participat la extinderea rețelei de canalizare, împreună cu vecinii, din surse proprii.
În acest moment, alți vecini de pe strada adiacenta doresc sa se conecteze la rețeaua mai sus menționată și vor plăti o cota parte din costurile realizării acestora.
As dori sa știu cine este îndreptățit sa ia aceasta redevență: noii sau vechii proprietari?
Va mulțumesc anticipat!