avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Activitate Lucia N.

Activitate Lucia N.

Răspuns la discuția Admisibilitate plangere CEDO

-lipsa de impartialitate a instantei ( incalcarea dreptului la un proces rezonabil, etc)

Toate aceste elemente pot duce la admiterea unei plangeri la CEDO.
avocat Claudiu Lascoschi

Aduc eu discutia on topic,la ceea ce ma intereseaza,desi mai e mult pina la finalitatea unei hotariri CEDO.Si va intreb,d-lor avocati:e normal ca intr-o tara, presedintele ei,dupa pronuntarea unei sentinte sa influenteze justitia prin declaratii de presa total nefondate,necunoscind probele din dosar si facind afirmatii repezite in stilul sau caracteristic?

Ma opresc aici nu de teama cenzurii,nu mai am teama de nimic ,ci de multa lehamite.O seara buna va doresc,cu respect!
Si asa ajungem cu discutia logica iarasi la...de ce sa platesc eu,contribuabil,cetatean platitor de taxe si impozite(deloc mici) greselile justitiei romine? Adica:voi obtine(poate) o compensatie materiala platita din banii mei.Nu e culmea ironiei?

Am ajuns si la contestatie in anulare.Stiam ca nu am nicio sansa. Dar am incercat si asta.Da,cererea e admisa la CEDO,camera 1.O sa dureze,asa cum am mai spus nu ma intereseaza compensatiile materiale.Decit poate reabilitarea in fata societatii.E prematur sa vorbesc despre asta,atita timp cit un om se afla in penitenciar,indura o dezumanizare ce nu ti-o pot oferi decit penitenciarele rominesti.Nu a fost un proces echitabil...dar traim in Romania!
Am trimis un msg in spatiu.Poate e mai bine,era plin de amaraciune si de probleme personale.Da,caile de recurs in tara au fost epuizate Hotarirea este definitiva.Cererea a fost admisa la CEDO, in regim de urgenta.Admisibilitatea ei a constat in faptul ca in tara nu a fost un proces impartial.O seara buna va doresc!
Daca o instanta din Romania te condamna penal,urmatoarea te achita,iar ultima iarasi te condamna...legea e interpretabila,nu?Interpretabila sub presiune...magistratii sint si ei oameni,nu?

Nu e chiar asa.Daca nu sunt presati judeca bine.Sunt si ei oameni si presiunile ii deruteaza...

avocat Claudiu Lascoschi

Pai de si-au ales meseria asta? Ce legatura are presiunea cu justitia? Un medic acuzat de malpraxis raspunde pentru greseala lui.Un judecator care calca dreptul unui proces echitabil,care da o sentinta sub presiunea politica,mediatica trebuie sa raspunda pentru ceea ce a judecat.Presiunile ii deruteaza,hm...sint asa de sensibili?Daca se joaca cu libertatea unui om poate ca ar trebui sa stea intre toti infractorii, in penitenciare sa vada cum e. Si nu numai pentru luari de mita ci si pentru interpretarea legilor dupa cum bate "vintul" in politica.
Exact asta am vrut sa spun,se pare ca nu m-am exprimat corect.De ce sa suport eu,contribuabil ,care platesc taxe si impozite greselile justitiei romine? Sa suporte magistratul care a dat sentinta in dosarul respectiv.
Da,am avocat ales...scump la vorba.De aceea caut surse de informare.Probabil atunci cind profesezi ceva nu trebuie sa dai multe detalii clientilor tai.La ce foloseste comunicarea?Sintem persoane ocupate care stim ce avem de facut.

Punind cap la cap informatiile obtinute(si cu sprijinul vostru benevol,multumesc) nu vreau sa spun decit un singur lucru:mai e mult pina departe in justitia romina,reparatii morale de la CEDO nu ma intereseaza,o revizuire a dosarului la noi in tara...hai sa fim seriosi! Sotul meu o sa fie acasa si nu vreau sa mai aud de justitia romina si de procese.Nu mai am puterea necesara!

Deci sa..."Traim bine".Valul de procese pierdute la CEDO cine le suporta? Statul roman(adica contribuabilii) sau magistratii care au dat sentinta. Devin prea acida si e timpul sa bag in marsarier,scuze.

Cu respect,noapte buna! Am editat pt.emoticoane,le urasc!
Ce inseamna ca ti s-a admis o plingere(s-a inregistrat la CEDO) intr-un proces penal? Se afla in camera 1.Avocatul imi spune ca poate dura 3,6 luni sau 5 ani-:)).Am primit un nr. de inregistrare pe fax.Asta inseamna ca s-a admis?

O intrebare retorica pt. justitie:daca noi cistigam procesul in neshpe ani,in afara de bani,ca o reparatie morala, ce nu ma intereseaza ,cine ii da libertatea luata pe nedrept sotului meu?Libertatea nu se cumpara cu bani.
Multumesc mult pentru raspuns.Intradevar in acest stadiu ma aflu,tot ceea ce ati descris mai sus.M-a informat avocatul.