In data de 7.06 ac, in jurul orelor 06:30, am fost oprit la un control si testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0.03. Nu am fost de acord cu rezultatul afisat, in conditiile in care nu consum alcool de peste 10 ani, datorita unor probleme de sanatate (urmez tratament zilnic). Am solicitat si am mers impreuna cu agentul constatator la recoltarea de probe biologice, mi-a fost eliberata dovada CU drept de a conduce pe o perioada de 15 zile (incepand cu 24 de ore dupa recoltarea probelor), pana la sosirea rezultatelor de la sange.
Conform informarii primite de la agentul constatator, trebuie sa achit contravaloarea probelor biologice, recoltarea fiind efectuata la solicitarea mea.
Ma deplasez astazi 11.06 la Serviciul de Medicila Legala, unde mi se spune ca nu trebuie sa achit contravaloarea probelor. In plus, proba nici macar nu a ajuns la Serviciul de Medicina Legala.
Conform Ordinului nr. 376 din 10 aprilie 2006 art 14, alin 3, probele biologice se pot pastra la sediile politiei maxim trei (3) zile. Astazi este deja sunt cinci (5) zile in care probele nu au ajuns la IML.
Va rog sa ma ajutati cu o solutie in acest caz, tinand cont ca intarzierea depunerii probelor presupune intarzierea sosirii rezultatelor, cel mai probabil dupa data la care va expira dovada.
In conditiile in care permisul de conducere este o cerinta obligatorie a serviciului meu, ce solutie am daca nu sosesc rezultatele pana la expirarea dovezii?