avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Activitate adiushu

Activitate adiushu

=D> multumesc. recunosc ca la solutia asta nu m-am gandit. orice are efect e binevenit. multumesc
Se pare ca cea mai buna solutie ar fi sa ma concentrez pe ceea ce poate face asociatia de la subsol si sa imi las vecinul in pace :D desi administratorul insista ca nu poate schimba cotul de la subsol ci trebuie sa sparga de la parter. Am sa caut un instalator care cunoaste tipul acesta de bloc si am sa insist, in scris, la asociatie sa isi indeplineasca obligatiile. Nu as fi fost poate atat de insistenta daca azi-noapte nu ar fi trebuit sa sterg din nou toata bucataria din cauza apei care a iesit din chiuveta- asa e daca nu esti pe faza.Multumesc tuturor pentru raspunsuri.
Toti cei 4 vecini de deasupra lui suntem dispusi sa suportam toate cheltuielile necesare pentru refacerea bucatariei, mai ales ca nu are nici un fel de imbunatatiri (gresie, faianta etc) deci din punctul meu de vedere el nu va suferi nici un prejudiciu. Accesul de la subsol este mai mult decat dificil. Nu se poate intra decat ''mergand pe coate'' deci posibilitatea de a schimba ceva acolo e aproape inexistenta.
Buna seara.Am o problema cu vecinul de la parter din cauza caruia teava de scurgere de la bucatarie nu poate fi schimbata. De cateva luni scurgerea la bucatarie s-a infundat, asociatia cu greu a reusit sa il convinga sa permita accesul instalatorilor sa desfunde teava, demers inutil de altfel. Din pacate problema nu se poate rezolva cu desfundatul ci este nevoie sa fie schimbat cotul, iar accesul se poate face doar din apartamentul vecinului de la parter. Pe la subsolul blocului nu se poate inlocui deoarece accesul este foarte dificil iar vecinul nu permite asociatiei sa intre in apartament sa sparga la bucutarie pentru inlocuirea cotului. Desi stau la etajul III am avut surpriza sa imi fie inundata bucatarie cu apa care a iesit din chiuveta.
Conform Legii nr. 230/2007 vecinul impiedica cu buna-stiinta folosirea normala a cladirii de locuit creandu-ne prejudicii la toti vecini care stau deasupra lui. Se pare ca nu il intereseaza sanctiunile care ii pot fi aplicate si nici faptul ca este obligat sa permita accesul.
Cred ca solutia ar fi formularea unei plangeri penale impotriva acestuia pentru faptul ca nu permite accesul dar din pacate solutionarea plangerii dureaza. Daca cunoasteti o alta solutie mai rapida pentru a-l putea obliga sa permita accesul si daca as putea face eu ceva in privinta asta ca asociatia de proprietari a tot incercat fara succes. Intentionez sa notific asociatia ca problema persista si nu s-a rezolvat dupa desfundarea tevii.
Multumesc.