avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Activitate SilviuCatalin

Activitate SilviuCatalin

Răspuns la discuția Recomandare avocat si nu numai
De acord cu oamenii toxici... dar institutiile ar trebui sa ne protejeze pe toti. Si un avocat bun paote face asta... dar cu totii suntem de acord ca e greu. Cand se spune ca "Mori cu dreptatea in mana" si "Legea e pentru prosti"... chiar asa e.
Da. Mutarea a intervenit ca urmare a ordinului de protectie. Ordinul a expirat de 3 ani de zile. Stau in alta locuinta ce nu e a mea (actuala partenera de viata).
Programul a fost stabilit prin notar (1 data pe saptamana) si validat de instanta (am solicitat micsorarea lui fiind prea des). Programul este fiecare sambata, zilnic daca permite programul scolar si cate 5 zile de vacanta vara si iarna. Decizia: "nu pot fi obligati copii". Teoretic au fost consiliati psihologic urmare a vizitelor DGASPC. Mentionez ca unul dintre copii are grad handicap 1 cu insotitor. Pe langa asta estr prevazuta o pensie alimentara. Un copil are aproape 18 ani (cel cu handicap) si nu poate decide singur. Are retard mintal... dar maica-sa profita. Celalalt are acum 13 ani, l-a separat de primul copil stand cu bunicii. Scoala celui cu handicap a fost schimbata (gimnaziu-liceu) fara consultare, fara nimic.

Copilul cu handicap il vad cam 1 data la 3 luni, iar pe celalalt nu l-am vazut de 3 ani jumatate. Am renuntat la partea cu copii deoarece legea o ajuta si protejeaza pe mama... nu pe tata.

A fost un acord verbal pentru pensie alimentara = partea mea de apartament dar nu a fost legal realizat deoarece nu se pot tranzactiona drepturile minorilor... si acum am poprire pentru pensie alimentara. Tot la notar am stabilt un cuantum de 750 lei pentru un minor.

Vreau doar sa iau chirie pentru 3 ani in urma si 50% din apartament. Ar trebui sa fie atat de simplu...si totusi nu e. Nu poate fi vorba de nicio negociere. Acum e a doua oara cand ma executa...pentru 42 de luni a pus 2 poprii si taxele sunt 15000 la o suna de 60000 lei pensie. Este strigator la cer. Contest si nu obtin absolut nimic... "e in interesul minorilor" motivatia instantei.
Eu inteleg faptul ca trebuie sa am rabdare, desi nu prea stau bine la capitolul acesta. Dar, cum as putea sa reintru in posesia a jumatate din casa pana la partaj? Dreptul la proprietate e sfant pentru ea si pentru mine nu? Nu pot inchiria apartamnetul (jumatate) dar ea il poate folosi in totalitate doar penteu ca e in devalmasia (sau cum iizice)? Nu este corect... am discutat cu doi avocati... amandoi mi-au spus ca pot face pron Ordonanta Presidentiala reintegrarea in domiciliu pana la partaj... dar ea are copiii si e greu de crezut ca o sa obtin ceva. Am spus ca doresc chirie pe partea mea ca parte a partajului pe durata folosirii... dar slabe sperante. Si imi spuneti ca eu pun intrebari retorice? Ce as putea face mai mult? Sa renunt... nu renunt.

Iar despre copii. Am avut ordin de protectie. L-am respectat. Am vrut sa imi vad copii, a sunat la 112 ca o terorizez (vizitam in program in casa comuna). Am facut solicitare de monitorizare a proramului de vizita la DGASPC. Concluzia: tatal nu isi da silinta. Pai cum naiba sa vin cand ea ameninta ca suna la 112. A luat si amenda pentru abuz de 112, dar ea tor asa se comporta. Sincer... asta e justitie?

Am urmat procedurile legale si imi vad unul din copii 1 data la 3 luni, iar pe celalalt l-am vazut 1 data in 3 ani jumatate.
Exista vreun avocat care sa introduca actiuni in numele barbatului? In afara de "e femeie si are grija de copiii vostrii", "exista cale de impacare".... exista si oameni care sa asculte de dorinta clientului? "Aceasta femeie" se foloseste de banii copilului cu grad de handicap 1 pentru interese proprii... foloseste casa bun comun... si mai cerere si bani. Daca eu vreau sa intru in casa proprietate comuna, cheama politia (am caftit-o odata). Daca vreau copii sa ii vad, "copii nu vor sa te vada". Vorbesc cu unul... celalalt nu l-am vazut ca nu vrea. Copiii stau separati. Protectia Copilului e inexistenta. Acord de schimbare scoala nu mi s-a cerut ca "e in interesul major al minorului". Pai sa nu iti vina sa mori cu legile din Romania?