avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Activitate incautareadreptatii

Activitate incautareadreptatii

1) Veniturile ocazionale, provenite de la persoanele fizice, intră și ele sub incidența art. 729 alin (1) lit. b) din Codul de procedură silită? Poate fi legea interpretată astfel încât să fie reținută doar o treime din aceste sume?

2) Dacă banca mi-a impus poprirea (pe pers. fiz.) fără a preciza însă detaliile (motivul) ei, prin email, așa cum precizează în SMS-ul transmis, poate fi trasă la răspundere în vreun fel pentru asta?

3) Între suma vizată executării ( 11787 RON) și cea executată efectiv de bancă (11.980 RON), există o diferență de 193 RON. Poate fi poprirea atacată pe acest motiv? Poate fi acesta un motiv pentru a întârzia/anula întreaga sumă poprită sau doar pentru a anula diferența de 193 RON?

4) Care este data de la care se calculează prescrierea datoriei? Se face de la data creditului declarat restant de către bancă/ de la data la care a fost cesionată creanța către Kruk (05.2017), sau cea de începere a dosarului de executare silită a executorului angajat de Kruk (2018)?

5) Există vreo șansă reală de ridicare a popririi în condițiile precizate mai sus?

6) Cum se calcuează perioada celor 15 zile în care poprirea poate fi contestată? E vorba de 15 zile calendaristice sau 15 zile lucrătoare?

Aș aprecia, enorm de mult, dacă m-ați putea ajuta cu un răspuns documentat, elaborat exclusiv pe baza experienței dvs. anterioare în astfel de cazuri.

Vă mulțumesc, din suflet, pentru răspunsul dvs.
O zi superbă vă doresc!