avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Activitate Mihaela Anca Dumitru

Activitate Mihaela Anca Dumitru

Bună seara! As vrea sa va mulțumesc pentru îndrumări și sa va rog sa îmi spuneți ce as putea sa fac, sau cum sa procedez în următoarea problema!
Fratele meu mi.a făcu plangere la IPJ pentru ca am ridicat banii de pe urma tatalui de la C.A.R. fără sa am acordul lui desi l.am anuntat si i.am spus apoi cati bani am luat,si am hotarat împreună cu el ca vor fii folositi pentru pomeni. Un domn de la inspectorat(inspector probabil) mi.a spus ca trebuia sa.i dau jumătate din bani, ca banii aceia sunt parte din moștenire lăsată de tata. Eu sunt de acord sa.i dau banii dacă asta își dorește,dar as vrea sa fie cumva legal sau înregistrat ca a primit banii,sa nu ma trezesc apoi ca minte ca nu i.am dat. Va mulțumesc anticipat!
Va mulțumesc pentru lămurire!
Bună ziua,va rog sa ma lamuri și pe mine în câteva chestiuni!
Tatăl meu a decedat pe 14 aprilie a.c.,eu mai am un frate care este căsătorit în alt județ,nu prea l-a interesat de tata,timp de 2 săptămâni înainte de moartea lui nu a vorbit cu el... După moartea tatălui el a participat doar la înmormântare,dar nu și la pomana următoare și nici nu a venit sa ne ajute la curățenie după înmormântare, în schimb a venit acum câteva zile,a spart lacătul beciului în care tata avea țuică și muraturi(beciul era încuiat cu lacăt asa cum îl incuia și tata,dar cheia era în casa,unde nu era incuiat),a luat din damigene țuică,a luat murături,etc. Am fost împreună cu unchiul meu(fratele tatei),sa vorbim cu el pentru ca m-a amenințat la telefon împreună cu soția și soacra ca ma bate dacă calc acolo,ca vor veni si ne vor omorî(pe mine si pe sotul meu),ca acolo e doar al lui,nu am reușit sa ne înțelegem apoi noi am plecat și l-am lăsat acolo,impreuna cu un alt domn care a venit cu mașina și o remorca sa care scule,unelte și alte cele. A 2 a zi am fost acolo și am găsit alt lacăt la beci,și singura ușa din casa care se încuie,încuiată. Camerele care au fost incuiate(2) sunt camerele în care eu am stat pana m-am mutat la soț și în care eu am adus o canapea și niște haine care sunt ale mele și ale fetitei mele. L-am sunat dar nu răspunde la telefon și nu am putut sa iau legătura cu el. Întrebarea mea este;ce as putea eu sa fac în situația asta,ținând cont ca pe 18 Mai trebuie să-i fac pomana tatei si am nevoie sa intru in casă?
Va mulțumesc respectuos pentru orice sfat!
Multumesc!

Cornel Vasile a scris:

Potrivit art.224 alin.1 lit.b teza a II-a din Legea nr.95/2006, beneficiaza de asigurare, fara plata contributiei sotul, sotia si parintii fara venituri proprii, aflati in intretinerea unei persoane asigurate.

Asadar, nu puteti fi coasigurata iubitului dvs.

Buna seara,pot fi coasigurata de catre iubitul meu desi nu suntem căsătoriți dar stam împreună si avem un copil împreună,?
Răspuns la discuția Demisia dupa CCC
Multumesc frumos pentru ajutor!
Va rog sa ma lamuriti cum ar trebui să procedez in continuare ținând cont de faptul ca tatal nu a stat o luna in CCC si eu trebuia sa ma intorc la munca de pe 5 iunie?
Inaintea nasterii copilului era angajat cu contract de munca

Ionut.ion a scris:

Nu este suficient sa fie salariat acum, trebuie sa fi lucrat cel putin 12 luni in ultimii doi ani anteriori datei nasterii.
Ce ocupatie a avut inaintea nasterii?

Se poate să-mi spuneți daca este obligat tatal sa intre in CCC ?

Mihaela Anca Dumitru a scris:

Da,este salariat

Cornel Vasile a scris:

Tatal copilului indeplineste conditiile de a beneficia de CCC?

Da,este salariat

Cornel Vasile a scris:

Tatal copilului indeplineste conditiile de a beneficia de CCC?