Numele meu este Doroftei Alexandru si in toamna anului trecut am fost implicat intr-un acident rutier pe un drum judetean . Eu am fost soferul masinii si unica ,,victima” ,din ce au considerat domnii politisti deoarece am facut un atac de panica si am sunat la serviciul de urgenta 112. Circulam pe drumul principal si la un moment dat, un atelaj cu tractiune animala a iesit in calea mea de pe o strada secundara ,deoarece caruta era pe toata portiunea drumului am fost nevoit sa trag dreapta de volan si am lovit un cap de pod din care a rezulta avarierea masinii ,avarierea podului si atacul meu de panica .Domnul in cauza cu caruta/atelajul nu a avut buna vointa sa stea la fata locului si a fugit pana sa imi dau seama cine a fost ,nici politia nu a avut interesul necesar de al gasi nici pana in ziua de azi desi am dat cateva amanunte (practic ii stiu si numele dar cel in cauza, furnizeaza lemne de foc unui domn politist din acea comuna ) ,poate aceasta este cauza din care rezulta aceasta indiferenta .
Am fost dus la spital (pana acolo am fost supus etilotestului rezultatul fiind 0 ,nici nu avea cum altfel deoarece nu consum bauturi alcoolice), la spital mi s-au recoltat probe biologice la care din nou am iesit negativ . Problema mea mai mare abia acum incepe ,deoarece a doua zi cand am fost sa dau declaratie am fost informat ca s-a deschis un dosar de urmarire penala pe numele meu deoarece a fost vorba de un accident cu victima (victima am fost considerata eu) ,din acel moment am ramas fara permis , merg in fiecare luna dupa dovada ,am zece luni de cand astept un raspuns , mi-am pierdut locul de munca din strainatate doarece eram mecanic intr-un santier la autostrada si trebuia sa merg cu acea masina de interventie unde era necesar.
Am angajat un avocat in speranta ca se va rezolva mai repede ,dar nimic deocamdata si nu stiu cat v-a mai dura ,cert e ca stiu inca doua cazuri identice unde soferii nu s-au ales cu nimic de genul permisului suspendat , desi a venit chiar si Smurdul la unul din ele. As dori sa ii spun domnului polititst care, din cate cred a fost deranjat ca in acea seara a trebuit sa se deplasese 24 de km pentru incident ,ca si eu ma consider o victima ,dar ma consider victima sistemului.
Am depus nenumarate documente,contract de munca ,am zis ca poate imi pot da permisul doar pentru exteriorul romaniei dar nimic in cele 10 luni desi un domn care a avut doi pasageri raniti fugiti din spital si-a recuperat permisul mai repede de 10 luni !
Ce as putea face in continuare mai ales ca nu mai pot merge in audienta din cauza COVID-19 ,desi ar fi prima data cand as merge ?
Va multumesc frumos.