In anul 1974 bunica prietenei mele i-a facut un testament pentru casa in care locuiau , la tara. .Acest testament l-a facut cu acordul celor 4 fete (una fiind mama prietenei mele) . A prevazut ca acesta fiica a sa (mama prietenei} sa poata folosi casa cat traieste , fara sa o poata instraina. Mama prietenei mele a decedat in 2003(din 1974 pana la deces a locuit in Bucuresti).
Prietena mea locuieste in acea casa de cand s-a nascut .Ea a avut grija si de bunica sa. Anul trecut a decedat o matusa a ei, iar fiica acesteia, adica verisoara ei a facut succesiunea dupa mama-sa si a inclus pe langa bunurile parintilor si terenurile bunicii sale si casa in care locuieste prietena mea cu sotul si copilul. I-a spus prietenei mele ca -i revine1/4 din tot.
Va rog mult sa-mi spuneti NU MAI ESTE VALABIL TESTAMENTUL INTOCMIT IN 1974? Au trecut de atunci 35 de ani si fiicele batranei nu l-au atacat!
Buna seara!
Fiul meu a implinit la sfarsitul lunii iunie 18 ani. El primea pe numele meu pensie de intretinere de la tatal sau.Este elev la un liceu(la zi) si a terminat cls. a-xi-a.In sentinta civila era prevazut ca va primi pana la majorat.
Va rog mult sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari:
Cum trebuie sa procedeze pentru a primi pensie pana la terminarea studiilor?
Daca cererea se face mai tarziu va primi pensia de la data la care a fost sistata?
Suma obtinuta prin "conventie civila de prestari servicii" intra alaturi de alt venit la calculul pensiei de intretinere?
Va multumesc anticipat!