avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Activitate verronyka

Activitate verronyka

Răspuns la discuția valabilitate testament din 1974
Poate fi revocat acest testament?
In anul 1974 bunica prietenei mele i-a facut un testament pentru casa in care locuiau , la tara. .Acest testament l-a facut cu acordul celor 4 fete (una fiind mama prietenei mele) . A prevazut ca acesta fiica a sa (mama prietenei} sa poata folosi casa cat traieste , fara sa o poata instraina. Mama prietenei mele a decedat in 2003(din 1974 pana la deces a locuit in Bucuresti).
Prietena mea locuieste in acea casa de cand s-a nascut .Ea a avut grija si de bunica sa. Anul trecut a decedat o matusa a ei, iar fiica acesteia, adica verisoara ei a facut succesiunea dupa mama-sa si a inclus pe langa bunurile parintilor si terenurile bunicii sale si casa in care locuieste prietena mea cu sotul si copilul. I-a spus prietenei mele ca -i revine1/4 din tot.
Va rog mult sa-mi spuneti NU MAI ESTE VALABIL TESTAMENTUL INTOCMIT IN 1974? Au trecut de atunci 35 de ani si fiicele batranei nu l-au atacat!
Buna seara!
Fiul meu a implinit la sfarsitul lunii iunie 18 ani. El primea pe numele meu pensie de intretinere de la tatal sau.Este elev la un liceu(la zi) si a terminat cls. a-xi-a.In sentinta civila era prevazut ca va primi pana la majorat.
Va rog mult sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari:
Cum trebuie sa procedeze pentru a primi pensie pana la terminarea studiilor?
Daca cererea se face mai tarziu va primi pensia de la data la care a fost sistata?
Suma obtinuta prin "conventie civila de prestari servicii" intra alaturi de alt venit la calculul pensiei de intretinere?
Va multumesc anticipat!