avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Activitate AnaMaria0926

Activitate AnaMaria0926

Ma numesc Ana Maria Constantin, din Babeni, jud.Valcea. Am 36 de ani si sunt mama unei fetite de 11 ani. De 10 ani imi cresc copilul singura, fara ca tatal acesteia sa contribuie cu ceva (nici macar cu pensia de intretinere). In 2011 si 2012 am intentat proces tatalui fetitei, in vederea stabilirii domiciliului acesteia,exercitarii autoritatii parintesti si stabilirii pensiei de intretinere. Custodia minorei s-a stabilit a fi exercitata de ambii parinti, cu toate ca la acea vreme am fost pacalita de avocat, care a precizat ca o sa fie custodia la mine. De la data procesului nu mai stiu nimic de tatal fetitei, doar ca este plecat in strainatate.
Problemele au inceput sa reapara in vara anului trecut. Voind sa transfer fetita la o scoala cu renume din Rm. Valcea, mi s-a comunicat ca nu pot face acest lucru fara acordul si celuilalt parinte. (Ia-l de unde nu e!). Am mers la inspectorat si m-am rugat sa gasim o solutie. Acestia mi-au solicitat o declaratie pe proprie raspundere de la notariat cum ca nu mai stiu nimic de tatal copilului. Lucru pe care l-am si facut, rezolvand astfel problema.
Am decis atunci (in vara lui 2019) sa merg la parchet sa depun plangere pentru neplata pensiei de intretinere (nerezolvat nici pana astazi) si sa inaintez proces pentru obtinerea custodiei totale a minorei.
Azi (02.07.2020) a avut loc prima infatisare. Am fost foarte dezamagita, am plecat in lacrimi si ma intreb unde exista dreptate in aceasta tara. Nu am stat nici 5 min inauntru. Judecatoare s-a comportat foarte urat, nu am putut sa imi expun punctul de vedere si a reprogramat dosarul pt luna octombrie intrucat paratul (tatal fetitei) nu este de gasit la adresa pe care o stiam si drept urmare trebuie sa achit eu suma de 900 lei pt a i se oferii un avocat din oficiu. Cu salariul minim pe economie nu mi-am permis sa imi pun eu avocat, acum trebuie sa platesc eu si pentru el! Ce sa fac? Am venit acasa, plang continuu si caut solutii, caut dreptate....dar nu gasesc.
Copilul meu are hipoacuzie si poarta aparate auditive (pe care le-am achizitionat cu bani din imprumut). Ieri am fost la control, am dat 300 lei, iar judecatoare imi spune sa ma apuc sa strang pana in octombrie.
Ce vina are copilul meu care este „condamdat” sa patimeasca din cauza unei semnaturi a tatalui ei care nu o sa vina niciodata atunci cand are nevoie?!
Stiu ca e mult ce am stris, dar poate sunteti draguti si imi oferiti un sfat. Multumesc