Dar,succesiunea dupa mama,pot s-o cer sa o facem?Mai pot sa-i cer succesiunea dupa mama daca,ca si propietari apar eu si fratele cu cotele diferite (nu egale cum ar fi in conditii normale si legale)?Multumesc
Buna seara,suntem doi frati care dupa moartea tatalui am facut succesiunea,iar impreuna cu mama care era in viata atunci,am dobandit dreptul de mostenitori,adica sotie,un fiu si o fiica.Mama,a decedat acum 10 luni,la data de 01.09.2019, fara sa fiu instiintata,iar dupa 4 luni cand am aflat de deces sunt informata ca fratele meu,care locuia impreuna cu mama a dobandit prin conventie,cota mamei mele cu drept de uzufruct viager in timpul vietii ei,fara ca eu sa fi stiut de aceasta conventie.Dupa decesul mamei nu am facut succesiuneLa masa succesorala este vorba despre un imobil.Mentionez ca imobilul a fost inscris dupa decesul mamei de catre fratele meu,in cartea funciara(s-a radiat dreptul de uzufruct viager inscris in cartea funciara) avand ca propietari pe mine si fratele meu cu cote diferite
si anume,fratele 3/16,eu fiica 3/16 si fratele din nou cu cota de 10/16.V-as ruga sa-mi spuneti daca eu,fiica,pot cere succesiune dupa mama si daca pot ataca in instanta,partea de mostenire ce imi revine de drept dupa decesul ambilor parinti.Va multumesc.