avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Activitate Anna2020

Activitate Anna2020

Incercati la un notariat din Maramures. Acolo se poate.

Justitiarul711 a scris:

Da. Foarte bine! Eu personal m-am dus sa-mi legalizez actul de identitate si mi s-a spus cu certitudine ca acest document nu se mai legalizeaza. Deci...

Va multumesc pentru raspunsuri, din fericire am rezolvat problema. Pur si simplu m-am dus la un notariat cu pasaportul si cartea de identitate, si... surpriza: mi-au fost legalizate! A costat 8 RON legalizarea ambelor documente. Morala situatiei: nu va luati dupa ce gasiti la o cautare pe Google, sunt multe dezinformari acolo (potrivit informatiilor de pe Google, legalizarea pasaportului si a buletinului e imposibila). Mergeti direct la notar cu documentele, si veti vedea ca e posibil sa legalizati absolut orice document! Inca si foarte ieftin!
O zi buna va doresc!
Este necesara legalizarea acestora pentru a demonstra ca sunt acte originale, nu false. Un simplu scan se poate face si actelor false.

Geanina DRIAN a scris:

cei care legalizează copii sunt notarii.
este neclar ce doriți, totuși; de ce sa legalizați copii când puteți scana originalele să le trimiteți prin email.

Cum pot obtine o copie legalizata/apostilare a pasaportului si a cartii de identitate? Sunt pe cale de a ma alatura unei fundatii din afara Romaniei, impreuna cu alte persoane din diverse tari. Este necesar sa trimitem (via email) echipei de avocati din tara respectiva un scan al unei copii legalizate a pasaportului si a cartii de identitate, pentru a demonstra ca documente noastre de identitate nu sunt false. Cei din India, Suedia si Vietnam si-au putut legaliza fara probleme atat cartea de identitate cat si pasaportul (in tarile lor). Cum e posibil ca noi, romanii, sa facem acest lucru?