Buna ziua,
Sunt proprietar al unui apartament la ultimul eraj al unui bloc, parte dintr-un complex rezidential construit acum cativa ani. Din momentul in care majoritatea apartamentelor au devenit locuite, am remarcat probleme grave cu presiunea apei. Dupa multe cercetari se dovedeste ca acest lucru are drept cauza un viciu de constructie. Planul mentioneaza existenta unui hidrofor si a unui vas de acumulare, furnizorul de apa se bazeaza pe acest hidrofor pt a putea oferi serviciul in conditii normale, dar hidroforul si vasul lipsesc cu desavarsire din ansamblu. Nu au fost vreodata instalate, asa cum prevede planul constructorului. Pe scurt, constructorul nu si-a indeplinit obligatia conform planului, iar eu practic nu pot folosi apa aproape deloc ( curge un firicel). Am facut toate verificarile si constatarile necesare in mod individual. Acum insa am nevoie de suportul asociatiei prin reprezentantul legal pentru a actiona dezvoltatorul in instanta. Insa, pentru ca numai cativa locatari ( cei de la ultimul etaj) au aceasta problema, asociatia refuza de peste un an sa faca ceva. Mereu sunt alte prioritati, alte lucruri mai importante pt asociatie. Spatii verzi, locuri de joaca, etc. etc. Ce pot face eu in acest caz? E vorba de o nevoie bazala (apa) de care nu pot beneficia din cauza unei nerespectari clare ale planului de constructie. Deci, dreptatea e de partea mea, dreptul mi-e dat, iar eu sunt blocata in discutii interminabile cu asociatia si presedintele despre faptul ca “avem altele mai importante pentru majoritate”... asta in conditiile in care sesizez acest lucru de peste 1 an. As actiona eu in instanta daca as putea, cheltuielile nu sunt o problema, dar nu pot, pt ca nu vorbim despre ceva construit pe spatiul propriu, ci despre partea comuna ( spatiul pt hidrofor si vas sunt parti comune, la parter, si ar trebui sa deserveasca tot blocul/ scara, nu doar apartamentul meu). Apreciez din suflet un sfat... Pana la urma nu cer decat ceva ce mi se cuvine de drept, si pt care am platit, nu e o dorinta de-a mea rasarita din senin. E un element de baza.