Buna ziua,
Asociatia de propietari a stabilit inceperea unor lucrari de reparatii luni, 25.07.2020. Este vorba de un bloc cu 40 de apartamente din Bucuresti. Lucarea presupune inlocuirea unor elemente din propietatea comuna, respectiv teava principala de la baie care are in jur de 57 de ani. Am doua nelamuriri legate de aceasta situatie:
1. Pot sa solicit respectarea masurilor de prevenire a infectarii cu covid-19 tuturor persoanelor care intra in apartamentul meu (presedintelui/membrului al comitetului executiv/ administratorului si persoanei calificate în realizarea lucrarilor)? Daca aceste persoane nu vor sa poarte masca si nu vor sa se dezinfecteze inainte sa intre in apartamanet si eu NU o sa le permit accesul strict din aceasta cauza, risc amenda potrivit legii nr. 190/2018? Trebuie sa le asigur eu masti si dezinfectant? Eu chiar si cu masca/dezinfectant nu ma simt in siguranta sa primesc niste oameni care s-au plimbat in tot blocul inainte, dar nu cred ca am ce face daca s-a luat aceasta decizie si s-a emis preavizul.
2. Peretele care urmeaza sa fie darmat este din caramida, in preavizul emis de asociatia de propietari este mentionat ca va fi inlocuit cu unul de rigips demontabil. Pot sa solicit sa imi fie reparat peretele cu materialul initial? Cine urmeaza sa plateasca faianta de pe acest perete si, cel mai probabil, gresia sparta? Legea prevede ca propietarul pagubit sa fie despagubit din fondul de reparatii, ei nu vor sa auda de asa ceva si cand le-am spus ca nu sunt de acord cu peretele din rigips au inceput sa-mi spuna ca rigipsul este un material foarte bun si nu stiu eu. Cum pot proceda in mod corect si legal in aceasta situatie astfel incat sa nu risc o infectare cu noul virus si nici sa nu raman pagubit in urma lucrarilor de reparatie?
Va multumesc!