Buna ziua!
Am achizionat prin promisiune un apartament cu data finalizarii si predarii in data de 1.06.2019 Pana la aceasta data eu achitand integral apartamentul. In momentul in care a fost finalizat si predat apartamentul respectiv luna aprilie 2020 si cand am dorit sa finalizam actele am constatat ca apartamentul avea inscris un credit facut de dezvoltator pe intreg blocul in rubrica sarcini. Mentionez ca nu am semnat nici un proces predare-primire. In cazul in care din cauza ipotecii contractul de vanzare cumparare nu mai poate fi incheiat exista vreun termen de prescripitie exceptie in care ar trebui sau ar fi trebuit sa fac notificare sau un alt act de instiintare? Mentionez ca dezvoltatorul ne-a promis ca acest credit va fi achitat pana in maximum luna octombrie 2020. Intrebarea principala e daca exista vreun termen in care ar trebui sau ar fi trebuit sa actionez incepand cu luna iunie ( luna in care ar fi trebuit perfectat contractul conform promisiunii) care sa curga si in care ar fi trebuit sau ar trebui sa ma incadrez pana la o eventuala actionare a acestuia in instanta? Ce alte sfaturi mai aveti privind aceasta speta?
Va multumesc anticipat!