avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Activitate SMarcel

Activitate SMarcel

Răspuns la discuția Accident de circulație
Compania de asigurări va mai acorda despăgubiri dacă eu am avut o alcoolimie de 0,16 în aerul expirat?
Compania de asigurări va mai acorda despăgubiri dacă eu am avut o alcoolimie de 0,16 în aerul expirat?

Olga Tanasa a scris:

Pentru a obtine un CML pt traumatismele suferite nu trebuie sa ramai neaparat in spital. Ramane de vazut care va fi nr de zile de ingrijiri pe care le recomanda medicul legist, in functie de acestea va primi o oferta de despagubire de la compania de asigurari unde dv aveati o polita rca valabila la data accidentului

Nu a mai fost la doctor după ziua accidentului. Cum o să i se stabilească nr. de zile de îngrijiri medicale?
Bună ziua
Accident de circulație.
În luna martie am avut un accident de circulație, lângă comuna Adâncata, județul Ialomița.
Am intrat cu viteză în curbă si am părăsit partea carosabilă, iesind în decor, pe câmp. Pasagerul din dreapta mea, nepurtând centura de siguranță, datorită frânei și șocului din momentul când am părăsit șoseaua, s-a lovit cu capul de bord, și-a spart ochelarii de soare și s-a julit pe obraz sub ochi, sângerând. Am spălat-o de sânge și am hotărât împreună ca în drum spre casă, sa mergem la spital la Urziceni să îi verifice rana. Pe drum, după vreo 5 km am făcut pană de cauciuc și neavând roată de rezervă, am rămas imobilizat pe câmp. Am sunat pe fiul meu, să vină din București cu mașina lui, să ne ducă mai departe. El nu a găsit repede locația unde eram și după 2 ore, pasagerul și-a sunat părinții să vină să o ia. Aceștia au sunat la 112 și a venit poliția și salvarea la locul unde eram. Mie mi s-a găsit o alcoolemie de 0,16 în aerul expirat. Am fost duși la spital, victima a fost pansată, iar mie mi s-au recoltat probe de sânge pentru alcoolemie. Mi s-a reținut permisul de conducere și mi s-a dat dovadă fără drept de circulație. Am dat declarație la poliție și mi s-a spus că aș putea fi acuzat și de părăsirea locului accidentului. Victima a fost chemată la poliție după o lună, a dat declarație unde a spus cum s-a întâmplat accidentul și s-a constituit și parte civilă unde a cerut despăgubiri morale si materiale de 2000 euro,
În prezent, victima așteaptă de la poliție să îi dea o trimitere să se ducă la institutul medico legal din Slobozia să îi dea un certificat medico legal.
Aceasta este speța.
Eu locuiesc în București și nu m-am dus în Urziceni să văd stadiul dosarului.

Aș avea următoarele întrebări:
1- În aceste condiții pot primii și pedeapsă pentru părăsirea locului
accidentului?
Ce pedeapsă pot primi?
2- După 4 luni de la accident, eliberarea unui certificat medico legal mai
este valabilă? Există doar
constatarea medicului de gardă de la spitalul din Urziceni. Nu a avut
nici o zi de spitalizare iar plaga este vindecată.
3- Victima nu a purtat centură de siguranță. Dacă purta, nu se rănea. De
aici nu reiese că s-a rănit din vina ei?
4- Pănă la soluționarea în instanță, pot cere dovadă pentru circulație ?
ținând cont că nu există nici o soluție care să arate că sunt vinovat?
5- Pe partea civilă, ce șanse are victima să obțină cei 2000 euro despăgubiri, ținând cont că nu are nici o dovadă a unui tratament medical, este casnică, iar rana este vindecată?

Vă mulțumrsc